Merkür gerilemesinin etkisindeyiz ve bu gerileme ile Merkür, Mars karışımı bir dönem geçireceğiz.

Mars Retro’su 10 Eylül’de gece saat 01.30 sularında başlayıp, 15 Kasım’a kadar gerilemesine devam edecektir. Mars genel seyrini 22 ay da tamamlamaktadır. Mars gerilemesinden en fazla etkilenecek burçlar ise Koç ve Akrep burçları olacaktır. Bu burçlarda özellikle savaşçı, gergin, hırslı ve hayata pozitif enerjiden uzak, negatif bakan, hayatını elinden geldiğince olumsuzluğa sürükleyen bir tavır içine sokabilir.

Genel olarak tüm burçlar özellikle kendi iç dünyası ile devamlı kavga halinde olacaktır. Ani öfke patlamaları, kavgalar, rekabetleri kötüye kullanma, dış dünya ya karşı suçlayıcı olma fakat acısını kendimizden çıkarma gibi duygularla, eylemlerle baş etmek zorunda kalabiliriz. Özellikle ikili ilişkilerde, bu ilişkiler aşk, iş ortaklıkları, sevgili, eş ya da aile içindeki iletişimlerimizde her şeyden önce anlayış, sevgi, tolerans ve empati ön planda olmalıdır.

İş ve kariyer alanımızda da rekabetten uzak durmalıyız. Konu her ne olursa olsun gergin ortamlardan, toplantılardan ve sözleşmelerden uzak durmalıyız. Estetik olarak ya da zamanlaması bize bırakılmış ameliyatlarımızı mutlaka 15 Kasım sonrasına bırakmakta fayda vardır. Estetik operasyonlarda istediğimiz sonucu alamayabiliriz. 

Mars Retrosu' nun Burçlar Üzerinde ki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; burcumuzda gerçekleşecek olan Mars Retro’su en fazla bizi derinden etkileyecektir. Gergin ruh halimiz, hırslarımız, öfke kontrolünü elden bırakmamız gibi bazı eylemlerde bulunabiliriz. Aşk hayatımızda işler istediğimiz gibi ilerlemeyebilir fakat biz ne istediğimizi de bilemeyebiliriz ve bu yüzden de istem dışı olaylar gündemde olabilir. Vurdumduymaz tavırlarımız bizi zarara sürükleyebilir. Finansal olarak durağan ilerleyen para enerjimizi kimseye borç vererek ya da alarak bozmamaya özen göstermeliyiz.

BOĞA

Sevgili Boğalar; insan ilişkilerimize çok dikkat etmeliyiz. Mücadele gücümü zayıflayabilir. İş ortaklıklarından, evlilikten, yeni bir işe başlamaktan uzak durmalıyız. Normal de var olan gücümüz hiçbir şekilde etkisini göstermeyecektir ve devamlı alt edilebilecek bir durumda olabiliriz. Ufak tefek kazalara karşı dikkatli olmalıyız. İş ve kariyer alanımızda ise gereksiz harcamalardan uzak durmalıyız. Finansal konularda şansımız yüksek olacaktır.

İKİZLER

Sevgili İkizler; hukuki işlerimizde biraz zorlayıcı bir dönem yaşayabiliriz. Beklenen neticeleri alamamak, ertelenmesi, bizim adımıza çok olumlu sonuçlar ortaya çıkmayabilir. İş alanımızda ya da aile içindeki bazı baskılarla karşılaşabiliriz. Bu baskılar içinde iken kendimizi çok fazla kısıtlanmış hissedebiliriz. Aşk hayatımızda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Yanlış çıkışlardan, zorlanmalar gündemde olabilir.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; kendimizi güçsüz ve enerjimiz düşük hissedebiliriz. Retro zamanlarında genel olarak Yengeç burçları bu dönemlerde zayıf bir enerjiye sahip olabiliriz. Tedaviler için doğru zaman değil ancak doktorumuz mecbur kılarsa tabi ki tedavimize devam etmeliyiz fakat keyfi operasyonlardan ilaç kullanımlarından uzak durmalıyız. Laflar, sözler, dedikodular canımızı sıkabilir. Bazı olaylar kontrolümüzden çıkabilir.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; sosyal çevre ile iletişimlerimizde çok dikkatli olmalıyız. Öfke patlamalar, konuları uzatmalar, uzun zamandır içimizde sakladığımız bazı duyguları dile getirmeler gündemde olabilir. Aile içinde özellikle anne ve baba ile aramızda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. İş değiştirmek için uygun bir zaman değildir. Kariyerimizle ilgili geçmişten bu yana verdiğimiz mücadeleleri devamlı düşünüp, kendimize karşı suçlamalar yapabiliriz. Evliliklerimizde ortak alınan kararlarda fikir çatışmaları yaşanabilir.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; bu süreçte ele alınması gereken en önemli konular aile, eş, sevgili ve iş çevremizdeki iletişimlerimiz olacaktır. Söylemlerimiz, tavırlarımız, iş alanımızdaki tavırlarımız bizi zarara sürükleyebilir. Uzaklarda yaşayan bazı dostlarımızla ilişkilerimizde gerginlikler yaşayabiliriz. Konu ne olursa olsun sakin davranmalıyız. Yurt dışı işler, sözleşmeler, anlaşmalar gibi konular bizleri oldukça zorlayacaktır. Evhamlı bir yapıya sahip olduğumuz için bu süreç bizi her alanda zorlayabilir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; ikili ilişkilerde bazı pişmanlıklar ortaya çıkabilir. Yeni ilişkilere başlayan Teraziler kısa süre de bu ilişkiden sıkılabiliriz. İş ortaklıkları düşünüyorsak asla ortak iş yapmamalıyız. Finansal konularda aksaklıklar ortaya çıkabilir. Kredi kartımıza, cüzdanımıza dikkat etmeliyiz. Para kayıpları söz konusu olabilir. Yeni ev bulmak, taşınmak gibi konuları ertelememiz gerekmektedir. Sağlığımıza da dikkat etmeliyiz.

AKREP

Sevgili Akrepler; eşimiz, evliliğimiz, aile içinde duruşumuz gündemde olacaktır. Uzun süredir ilişkimizde devam eden sorunları dile getirebiliriz. Bu durum ilişkimizi derinden etkileyebilir. İsyancı bir ruh halinde olabiliriz. Hukuki işlerimizde aksaklıklar olabilir. Karşı cinsle aramızdaki bağlarda kopmalar olabilir. Şimdiye kadar ilgi duyduğunuz kişilere karşı farklı olumsuz duygular besleyebiliriz. Sağlığımıza dikkat etmeliyiz.

YAY

Sevgili Yaylar; kendimizi hemen hemen her konuda çok fazla yorabiliriz ve suçlayabiliriz. Geçmişte yaşadığımız olaylardan dolayı kendimizi suçlamak yerine, bu durumun geçmişte kaldığını, geleceğimize bakmamız gerektiğini bilmemiz gereken bir dönemdir. Evcil dostlarımıza da dikkat etmeliyiz. Ufak tefek kazalar olabilir. Değişken ruh halimizden dolayı bu gerileme süresi boyunca hayatımızın her alanında devamlı karar değişikliği yaşayabiliriz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; sürekli eleştiri alan, tavsiyelerde bulunan insanların söylemlerinden rahatsızlık duyan bir süreçteyiz. İkili ilişkilerde geçmişte kalan sorunlarımızı tekrar gündeme getirmekten uzak durmalıyız. Yalnız olan Oğlaklar ise bir süre daha yalnız kalmaya özen göstermeliyiz. Ailemiz, eşimiz, çocuklarımız en fazla zaman ayıracağımız alanlardır. Yoğun iş temposu sağlık olarak bizi yorabilir fakat beslenmemize dikkat edersek sorun yaşamayız.

KOVA

Sevgili Kovalar; alım satım işlerimiz varsa bizleri olukça zorlayabilir. Finansal konularda şansımız azalacaktır. Şimdiye kadar verdiğimiz çabaların boşa gittiğini, istediğimiz parayı kazanamayacağımızı düşünebiliriz. Bu düşüncelerimiz kısa süreli olacaktır ve bu yüzden ümidimizi yitirmemeliyiz. Estetik alanlarına ilgi duyabiliriz fakat değişiklik yapmak için doğru bir zaman değildir. Yakın çevre ilişkilerimizde ise başkalarının dertleri ile ilgilenebiliriz.

BALIK

Sevgili Balıklar; ticari işlerimizde başarısız olabiliriz. Var olan işimize devam etmeliyiz. Yenilikler yapmak istiyorsak Kasım ayına ertelemekte fayda vardır. Tatil planlarımız varsa organizasyonu yakından takip etmeliyiz. Beklenmedik karmaşalarla karşılaşabiliriz. Hırsızlıklara açığız. Çantamıza, cüzdanımıza ya da kıymetli ziynet eşyalarımıza dikkat etmeliyiz. Maddi konularda bütçemizi dengelemekte zorlanabiliriz. Aşk hayatımız durağan şekilde ilerleyecektir.

MARS Retrosu ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.