Sorumlulukların arttığı ama acı vermediği, ekilenin biçildiği ve biçilenin de keyifli olduğu bir kış dönemi geliyor şimdi. Biraz yorucu ama sonunda tamamlanmış hissedecek olduğumuz yeni ve son üç aylık dönemin etkilerine gelin birlikte bakalım;

On birinci hareketlilik 18 Ekim 2018- 19 Kasım 2018

Mottomuz: İhtiyacım var ve istiyorum… Bu enerji hava elementi etkili… Daha çok “giyecek hiçbir şeyim kalmadı” ya da “ama bendeki ayakkabı yeşil bu ise kırmızı” formunda bir istemekten bahsediyorum. Gereksiz yere harcamalar, sürekli sanki ihtiyacınız varmış gibi hissetmeler ve yetersizlik duygusu söz konusu olabilir. Aman dikkat. Bu dönem biraz kritik. Hayaller kurup sonra bu hayallerin olamayacağına odaklanıp demoralize olma riskimiz var. Hiçbir şeyin sonsuza kadar sürmeyecek olduğunu kabul etmemiz gereken biraz sarsıcı ancak bir o kadar da eğitici bir dönem bu. Kayıplar yaşanacak demiyorum ama geçen senenin şanslarını değerlendiremezsek, herkes rahat rahat uyurken biz yetersiz hissedebiliriz. Sağlık için keyifli bir dönem. Metabolizmalar harıl harıl çalışacak olarak görünüyor.

Ne yapalım? Maneviyatı besleyelim bu dönemde mutlaka. Geçmiş ve gitmiş fırsatlar için karalar bağlamayalım. Arzular yüksek olacak, istediğiniz ve hala sahip olamadığınız durumlar için biraz sabretmemiz gerektiğini bilelim. Ancak bunun yanında da gerçekleşmiş hayallerin rehavetine kapılıp ipleri de bırakmayalım.

Ne yapmayalım? Kendimizi madde ile tanımlamayalım. Hani o yeşil ayakkabının kırmızısı var ya, onu almayın… Onu aldığınız zaman daha değerli olmayacaksınız. Değerinizi maddi durumlarla ölçmeyin. Gerek yok çünkü ihtiyacınız yok gerçekten.

On ikinci hareketlilik 20 Kasım 2018- 15 Aralık 2018

Bu dönemin mottosu: Sorumluluklarım var. Su elementine tekrar merhaba diyelim. Burada bir farkındalık anına tanık oluyoruz. Yeni sorumlulukların alındığı ve alındığı gibi de üstlenildiği bir dönem bu. Sıkıntılı değil ama yorucu ve yoğun diyebiliriz. Daha derin bir bilgelik alma vaktimiz geldi. Bir noktada bu dönem, geçeceğimizden emin olduğumuz bir sınava güvenle girdiğimiz bir dönem olacak.

Ne yapalım? Odaklanalım mutlaka. Her ne istiyorsak ve her ne arzu ediyorsak olacak olduğundan emin olarak başlayalım istemeye. Enerjiler bir noktada dualarınızı kabul edecek olarak görünüyor. Yeter ki siz güveninizi kaybetmeyin. İlerlemeler, kararlılıklar, şöhrete kavuşmalar var bu dönem içinde.

Ne yapmayalım? Şiddetli ve agresif olmayalım öncelikle. Egomuza yenik düşmeyelim. Muhalefet etmeyelim. Sorumluluklarımıza sahip çıkalım. Enerjilerin bizi eğitmek için çabaladıklarına odaklanalım, umutsuzluk ve demoralizasyon dönemi hiç değil.

On üçüncü hareketlilik 16 Aralık 2018-14 Ocak 2019

Mottomuz: Hak ettiğini uzan ve al… Bu dönem artık yılın son enerjisi. Ateş elementinin yinelenen etkisi aktif. Güçlenme, düzeni yaratma, diplomatik ilişkilerdeki yükselme, kararlarda destek görme gibi güçlü ve yoğun enerjiler aktif. Can sıkıcı olan her şeyin sizden uzaklaştığını göreceksiniz.

Ne yapalım? Canlılığımızı koruyalım. Bilelim ki işler düzene giriyor. Faydalı ve uzun vadeli önemli kararlar alacağız. Gücümüzü kontrol altında tutalım zira yükselecek olarak görünüyor. Aşklar canlanacak, fırsatlar uzun vadeye geçiş yapacak.

Ne yapmayalım? Zorlukları gözümüzde büyütmeyelim. Yapamam demek yok, yaparım ama önce öğrenmem lazım diyeceğiz. Cansız ve mat enerjileri uzak tutalım çevremizden. Yeni yıla başlarken mutlaka ateşin hareketliliğini muhafaza edelim.