Güneş enerjisinin üzerimizde yükselmesi ile zaten tüm burçlar için ateş elementinin aktifliği söz konusu olacak. Ama en güzeli, bunun yanında bu sene ateş elementi hepimiz için yeni kapıların açılacağı, alınan kararlar ile ilgili kendimizle gurur duyacağımız gelişmelerin olacağı, ciddi anlamda keyifli bir enerji akıtmak üzere. En son Nisan ayının sonunda bırakmıştık. Şimdi gelin, Nisan 21 itibarı ile hangi aktif enerjiler üzerimizde olacak birlikte bakalım.

Beşinci evre, 21 Nisan- 21 Mayıs

Toprak elementinin enerjisi hâkim olarak görünse de aslında bu dönem hava elementinin de üzerimizde tatlı tatlı rüzgarını estirecek olduğu bir dönem.  Bu hava toprak birlikteliğinden çıkan sonuç hayallerimizle ilgili. İki önemli nokta var bu dönem içinde dikkat etmemiz gereken. Öncelikle hayal kuracağız ama bir anda bu hayallerden korkup vazgeçebiliriz. İşte tam da bu noktada “keşke yapabilsem ama…” demekten tamamen kaçalım ve “bakalım nasıl yapabilirim” diyelim. Çünkü ilk dikkat noktamız, hayallerimize sahip çıkmamızın gerekliliği.  Çünkü ne kadar uçuk görünse de gerçekleşecek hayaller kuracağız bu dönemde. İkinci dikkat noktamız ise, mantıklı düşünmek adı altında hayallerden vazgeçme riskimiz var. İşte tam da bu noktada, bir hayali aman bu imkânsız diyerek sakın bir kenara itmeyelim.  Seyahat planları yapabiliriz, uzun vadeli kararlar verebiliriz, bir anda uzun süredir beklediğimiz o başlama enerjisi bize ulaşabilir. Bu nedenle bu dönem içinde gelen her değişiklik enerjisini sevgiyle karşılayalım ki bir sonraki aşamada hâkim olacak olan rahatlama ve tatmin olmuşluk hissine ulaşabilelim.

Altıncı evre, 22 Mayıs-22 Haziran

Öyle güzel bir hava elementi enerjisi geliyor ki, ellerimizi yukarıya kaldırıp “çok mutluyum” diyebiliriz. Bu dönem içinde aslında senenin başından beri aldığımız kararların güzelliklerini görmeye başlayacak olduğumuz dönem. Belki bir evlilik kararı aldınız ve aslında biraz da zor gidiyor, işte bu dönemde işler yoluna giriyor. Belki yeni bir ilişkiniz var, belki yeni bir ev düşündünüz ama emin değildiniz, işte bu dönemde, “iyi ki evlenmişim” “iyi ki bu evi almışım ya da taşınmışım” diyeceğiz. Bu dönem geçmiş aylardaki cesaretimiz adına kendimizle gurur duyacağız. Ama… Elbette ki her şeyin bir küçük aması var. Bu dönem her ne kadar rehavet dönemi olsa da maddi olarak dikkat etmemiz gereken bir dönem. Bir anda çokça harcama yapma riskimiz var ve bu her burç, her element kişisi için geçerli. Bu dönemi borçsuz kapatırsak, bir sonraki ay sakinlik dönemi başlayacağı için derin nefeslerimiz yeni evrede de devam eder.

Yedinci evre, 23 Haziran-22 Temmuz

Su elementinin aktifliği bizleri biraz sakinleştirecek bu dönem içinde. Bir çoğumuz spiritüel olarak gelişmekte olduğunu, rüyalarının gerçekleşmekte olduğunu hissedecek ve huzuru içimizde en derinlerde hissedeceğiz. Her ne kadar su enerjisi bizleri iç hesaplaşmalara götürecek olsa da içimizde doğru kararların enerjileri olacağı için çok büyük negatif etki altında olmayacağız diyebilirim. Elbette ki, kişisel olarak farklılıklar olabilir ama genel olarak her burç üzerinde “Güvendeyim ve bunu ben sağladım” ya da “ben buraya tırnaklarımla kazarak geldim” enerjisi hâkim olacak. Burada en önemli nokta kendimize olan inancımızın güçlenmekte olduğu gerçeği. Bu dönem, meditasyon için, enerji çalışmalarına yer vermek için, dua, ibadet, kutsal mekanları ziyaret gibi manevi varlığımızı güçlendiren eylemler için çok çok uygun enerjiler taşıyor. Kendimizi Yaratıcıya daha yakın hissedebilir, Evren’in büyük gücünü ve güvenini içimizde daha çok yaşayabiliriz.

Ay ay yazmaya özen gösteriyorum her zaman olduğu gibi. Ama elbette ki ayın 23 ü geldi bu enerji bitti diye düşünmeyin olur mu? Her bir enerji hareketi bir diğerinin içine girebilir, birbiri içine geçebilir. Hâkim olan enerjileri bilmek adımlarımızı atarken omuzumuzun yanında bir yardımcı destek gücü hissetmek ile aynı şey. Her birinizin üzerine nurlar, ışıklar, sevgiler aksın…

Işık’ la kalın…