Her ne kadar sıkıntılı bir süreç geçiriyor olsak da bu dönemin uzun sürmemesine dair umudumuzu net bir enerji ile dile getirmemiz gerekiyor. Düşüncelerin de enerjileri olduğunu ve her bir düşüncenin eyleme dönüşebilecek olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. İşte bu nedenle hemen ilk nefesimizde her şey çok olumlu gelişecek diyelim. Diyelim ki eyleme dönüşen enerji kaygı değil umut olsun. Sizinle 2020 yılının ilk üç ayının enerji akışlarını paylaşmıştım, şimdi gelin beraber yaza kadar olan süreçte bizleri nelerin beklemekte olduğuna beraber bakalım.

DÖRDÜNCÜ EVRE 21 MART- 20 NİSAN

Mart sonu dönemi ateş elementinin yükselişi ile başlıyor. 24 Mart ve 18 Nisan tarihlerini önemli bir tarih olarak lütfen defterlerimize not edelim. Çünkü bu dönem yılın şans enerjisinin en açık olduğu dönemlerinden biri ve bunun da ötesinde, özellikle su elementine bağlı kişiler üzerinde yoğun olmakla birlikte her kişi için duru görü yeteneğinin açığa çıkacağı tarihler olarak görünüyor. Bu günler içinde ve takibindeki gece boyunca mesajcı rüyalar görebilir, çeşitli işaretler alabilirsiniz. Evrenin bizimle olan iletişimi sırasında şarkı söylediği iki gün olacak diyebilirim. 21 Mart-20 Nisan arasındaki süreç temel olarak ateş ve toprak grubu olan kişilerin kararlarında daha da netleşmelerine yardım edecek olarak görünüyor. 18 Nisan tarihinden itibaren etkin elementin su olarak değişecek olarak görünüyor. Bu nedenle mümkünse verilmesi gereken kararlarınızı bu tarihe bırakmayın. 18 Nisan tarihinde değişecek olan element etkisi hava grupları için yeni bir aşk ihtimalini ya da mevcut ilişki içindeki sıkıntıların çözüme doğru evrilmesi sürecini başlatacak. Toprak grupları ise bu dönem içinde biraz stabil kalmış ve hissedebilirler ancak bu dönemi durgunluk değil işlerin tıkırına girdiği düzenli bir dönem olarak algılamak gerekiyor. Kısaca, ateş ve su gruplarına akıl danışıyoruz, hava gruplarının rahatladığını görüyoruz ve toprak grupları için de düzen başlıyor diyebiliriz. Bu dönemin iki mottosu var. 18 Nisan’a kadar olan süreç için ‘Şans benimle’, sonrası için ise ‘derin bir nefes alıyorum’ cümlelerini tekrarlayabiliriz.

BEŞİNCİ EVRE 21 NİSAN- 20 MAYIS

21 Nisan itibarı ile aktif olan elementin toprak olacak olması zaten bu ay öncesinde toprak gruplarının ulaşmaya başladığı düzen enerjisine daha da olumlu bir etki yaparak toprak grubu olan kişilerin hayatlarındaki düzen uzun vadeli olarak yeniden şekillendirecek. Yani bu dönem içinde ev almak, evlenmek, iş kurmak ya da okula karar vermek, mezun olmak gibi köklü adımların atıldığı bir dönem olarak toprak grupları adına. Aynı şekilde toprağın akması için yol hazırladığı su grupları da benzer bir enerji ile daha sakin ve kararlı bir dönem içine girecekler. Özellikle melankoliden uzak durmaya başlamaları çevreleri tarafından şaşkınlıkla karşılanabilir su gruplarının. Ateş gruplarının 14 Mayıs tarihine kadar karar vermemelerini, yenilikleri biraz ertelemelerini öneriyorum. 14 Mayıs ateş grubunun günü olacağı için daha şanslı ve sağlıklı karar verecekler, bu nedenle biraz beklemeleri en doğrusu olacaktır. Hava grupları ise şimdilik baharın onlara sunduğu özel ilgi ile biraz hayalperest hissedebilirler fakat yıkıcı bir etki altına girmeyecekler. Asıl bir sonraki ay hava grupları için oldukça önemli olacak. Şimdilik elementler toprak ve ateş üzerinde yoğunlaşırken su grubuna da kenardan gülümsüyor diyebilirim. Bu dönemin mottosu ‘yerleşiyorum ve kök salıyorum’.

ALTINCI EVRE 21 MAYIS - 21 HAZİRAN

İşte nihayet hava gruplarının parlayacak olduğu dönem geldi. Aslında geçen iki ay süre içinde, biraz kendi haline bırakılmış gibi görünen hava grupları bu dönem içinde tamamen yıldızlaşacaklar. Karmik temizlik dönemi olarak adlandırdığım bu dönem tüm element grupları için aynı şekilde işleyecek olmasına rağmen hava grupları için biraz daha aktif geçecek. Her bir grup için, eski sevgililer özür dileyebilir, eski iş arkadaşlarınızdan haksızlıkların özrünü alabilir ya da hak ettiğiniz o sınavı ya da yükselmeyi elde edebilirsiniz. Olabildiği kadar ana odaklı kalmanız gerekiyor bu dönem içinde. Karmik bir temizlik olacağı için ne düşünürseniz ne hayal ederseniz karşınıza çıkabilir. Oldukça hassas bir enerji akışı olacak bu nedenle hep pozitifte kalalım, bol bol bereket, sağlık, aşk, tutku isteyelim, isterken de çekinmeyelim. (Evrenle nasıl iletişim kurmamız gerektiğini anlattığım bir makaleyi kısa sürede sizinle paylaşacağım.) Bu dönemin hâkim elementi hava elementi. Neredeyse tüm aya yayılmış olan ve güçlü şekilde akan bir enerji söz konusu. Su grupları temizlenecek, kaygılardan arınacak, ateş grupları daha tutkulu olacak ve toprak grupları da derin bir nefes alarak yeni yeşertmeye başladığı fidanlarının keyfini sürmeye başlayacak. Aslında en haşarı, en yaramaz ve en ele avuca sığmaz element olan hava elementinin tüm elementler tarafından sevgiyle karşılanacak ve kabul görecek olduğu bu dönemin içinde bir de aşk enerjisi oldukça güçlü. Bu dönem herkes âşık olmaya ya da aşkını yüceltmeye odaklı olabilir, aman işleri aksatmayalım derim J  Bu dönemin mottosu ‘hazırım’

Element ve enerji etkileri yaza doğru daha da olumlu olarak ilerleme gösteriyor. Evet, biliyorum dünya genelinde sıkıntılı bir dönem içindeyiz ancak her olayın, bize güzel gelsin ya da gelmesin evrenin dengesi açısından çok önemli köşe taşları olduğunu her zaman hatırlayalım. Biz umut edelim, evren bize gülümsesin…

Sevgi ve Işık’ la kalın.