Genelde Retro hareketleri günlük hayatımızın akışında ertelemeler, aksilikler ve iletişimlerimizde bozulmalar meydana getirmektedir ancak Merkür gezegeni Retro boyunca barışçıl gezegen olarak bilinen Venüs gezegeninin yanında seyrine devam edeceği için, her zamankinden daha farklı, ılımlı, sevecen ve duygularımızı saklamadan, dürüst şekilde ifade edebileceğimiz bir süreçte olacağız. Bu Retro boyunca ekip çalışmalarımızda daha duyarlı ve kendimizi işimize daha odaklı şekilde olacağız. Bu durum sonucunda da başarılar bizi bekleyecektir. Özellikle aşk hayatımızda olumlu gelişmeler yaşanırken, bu süreçte ailevi konular, sağlıkla ilgili problemlerde gündemde olabilir. Konu ne olursa olsun şans bizden yana olacaktır fakat bizler yine de Retro hareketlerinden alabileceğimiz zararlara karşı temkinli olalım, çok fazla rahata düşmemeye özen gösterelim. 

Merkür gerilemesi Venüs gezegeninin etkisinde gerçekleşeceğinden dolayı sosyalleşme, yeni dostluklar kurma, yeni kurslara başlama, ev değişikliği gibi bizlere iyi enerji verebilecek değişimlere de hazırlıklı olmalıyız. Uzun süredir kafamızda canlandırdığımız fakat bir türlü hayata dökemediğimiz planlarımız için harekete geçme zamanıdır. Bu durumla ilgili hem zihnimizi doğru kullanacak, hem de bedensel olarak aktif ve enerji dolu olacağız. Sevdiklerimizden alacağımız haberler bizleri şaşırtacak ve mutlu olacağız. Bu dönemde alacağımız teklifler iş ya da kariyerimizle ilgili bize güzel kapıların açılmasına vesile olabilir. 

Merkür Retrosu'nun Burçlar Üzerinde ki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; genel olarak Retro hareketlerinde neler yaşıyorsak, bu süreçte de yaşayabiliriz. Bunlar özellikle elektronik ev aletleri, evde tadilat gibi işlerimizde aksilikler, arızalar olabilir. Aşk hayatımızda duruşumuz, duygularımız, karşı tarafa verdiğimiz değerler de artışlar meydana gelecektir. İş ve kariyer alanımızda ne istiyorsak bu süreçte devamlı düşünmeliyiz. Retro süresi boyunca dileklerimizi ne kadar çok düşünürsek, o kadar çabuk hayatımıza çekebiliriz. Sezgilerimizde artışlar meydana gelecektir. 

BOĞA

Sevgili Boğalar; özellikle iş ve finansal konularımızda halletmemiz gereken sorunlarımız varsa 11 Kasım’a kadar mutlaka çözümlemeye çalışmalıyız çünkü 11 Kasım da Merkür Güneşin önünden geçecek ve geçiş süresince beklenmedik aksilikler yaşayabiliriz. Aşk hayatımızda ani fikir değişiklikleri yaşayabiliriz. Gayet iyi giden ilişkilerimizde bir anda ayrılıklar söz konusu olabilir. Kendimizle ilgili değişimler yapmak istiyorsak, 10 Kasım’dan sonraya bırakmalıyız. 

İKİZLER

Sevgili İkizler; bu dönem boyunca yeni eşyalar almamaya özen göstermeliyiz. Özellikle elektronik aletlerde yeni alsak ta arızalar oluşabilir. Finansal konularda ise banka, çek, senet, borç alma gibi konularda şanslı değiliz. Para ile ilgili alanları, alım satım işlerimizi mümkün olduğunca ertelemeye özen gösterelim. Aile içinde yaşanacak krizlerde mümkün olduğunca sessiz kalmaya dikkat etmeliyiz. Söylemlerimiz yanlış anlaşılabilir. 

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; aşk hayatımız bu dönemde çok hareketli ve eğlenceli olacaktır. Yalnız olan Yengeçler yeni ilişkiye başlayabilirler fakat bu kişiyle aşk yaşamaya başlayıncaya kadar başka kişilerle de kısa süreli flört edebiliriz. Bu dönemde beklenmedik bir ayrılık yaşıyorsak hiç üzülmeyelim çünkü geçmişten gelen ilişkileri bitenlerin hayatına mutlaka çok daha iyi bir ilişki gelecektir. Sağlık sorunlarımız varsa ve tedavimizi aksatıyorsak, bu dönemde tamamlama fırsatı bulabileceğiz. 

ASLAN

Sevgili Aslanlar; iş arayan Aslanlar 20 Kasım’a kadar beklememizde fayda vardır. Bu dönem içinde bulduğumuz işlerimiz kısa süreli olabilir. İlerleyen günlerde yaşam şartlarımızı daha iyi duruma getireceğimiz iyi bir iş fırsatı yakalayacağız. Geçmişte kalan bir ilişkiye tekrar şans vermek isteyebiliriz ama bu hiç doğru bir karar değildir. Bir mülke yatırım yapmak, ev kiralamak, imzalar atmak için uygun bir zaman değildir. Yaşam alanlarımızla ilgili bazı harcamalar yapmak zorunda kalabiliriz.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; Merkür gerilemesi bizi genel olarak destekleyen bir döngü olacaktır. Yarım kalan işlerimizi tamamlama fırsatı yakalayabiliriz. Ticaretle ilgilenen Başaklar iletişimle ilgili sorunlar yaşayabilirler. Söylemlerimiz, düşüncelerimiz, tavırlarımız kırıcı gibi durabilir ve karşımızdaki özellikle müşterimiz ya da ortaklarımız olduğunda iş daha da sarpa sarabilir. Finansal olarak aşırı harcama yapmamaya özen gösterelim çünkü Retro sonunda önemli bir iş için yatırım yapmak zorunda kalabiliriz. 

TERAZİ

Sevgili Teraziler; bilinçaltımızda maddi dünyadan uzak maneviyatımızın yükseleceği bir süreç yaşayacağız. Hayatımızda birçok konuyu sorgulayabilir, kendi hayatımızla ilgili faydalı kararlar verebiliriz. Hayatımızı uzun vadeli etkileyecek para karmaşaları yaşanabilir. Bu yüzden borç almamaya, bütçemizi kontrol altına almaya özen göstermeliyiz. Önümüze çıkacak bütün aksiliklere karşı motivasyonumuz düşebilir fakat Retro bitince eski gücümüze tekrar kavuşabiliriz. 

AKREP

Sevgili Akrepler; burcumuzda geçtiğimiz günlerde yaşanan Yeni ay döngüsünün hemen ardından şimdi de Retro yaşamaktayız. Bu dönemde bütün burçlar bizim karakterimize bürünecektir. Toplum önünde dikkat çeken, sevecen, ılımlı bir ruh halinde olabiliriz. Duygusal tarafımız daha ağır basmaya başlayabilir. İkili ilişkilerimizde daha romantik, sevgi dolu ve güven barındıran bir boyuta geçiş yapabileceğiz. Finansal olarak ise en şanslı burç biz olacağız. 

YAY

Sevgili Yaylar; bu dönemde ikili ilişkilerimizde artık çaba harcamamızın ne kadar gereksiz olduğunu anlayacağız. İnsanlara karşı kendimizi koruma altına alma ihtiyacı hissedebiliriz. Bu kişi sevgilimiz bile olsa, artık bizi üzüyor ya da yoruyorsa ayrılmak bile isteyebiliriz. Konu ne olursa olsun bu süreçte ayrılmak ya da yeni ilişkiye başlamak doğru değildir çünkü kısa sürede verdiğimiz kararlardan pişmanlık duyabiliriz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; elimize geçecek önemli fırsatları doğru şekilde değerlendirmek için biraz çaba harcamamız gerekmektedir çünkü gördüğümüz ya da inandığımız konunun arka yüzünde farklı yüzler olabilir ve ilerde bu yüzleri tanıdığımızda hayal kırıklığı yaşayabiliriz. Çaba harcayıp, detaylı düşünüp, yavaş ve sakin şekilde hareket edersek kazançlı işler yapabiliriz. Eskide kalan bazı kişiler tekrar hayatımıza gelebilir. Bu kişiler dostlar, eski sevgililer, çocukluk arkadaşları da olabilir. İmaj değişikliği yapmak isteyebiliriz. 

KOVA

Sevgili Kovalar; bu süreçte aldığımız kararlara çok dikkat etmeliyiz Bazı Kovalar bu dönemde sağlıklı kararlar alabilir fakat bazılarımız için uygun değildir. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz, doğum haritanıza baktırmanız gerekmektedir. İçimize kapanıp, ruhsal anlamda beslenemediğimizi hissedebiliriz. Sosyal çevremizle aramızda dargınlık yaşadığımız kişilerle barış imzalayabiliriz fakat biz yine de bir sürede olsa, ılımlı mesafeler koymaya özen gösterelim. 

BALIK

Sevgili Balıklar; zihinsel olarak daha aktif olabiliriz. Geçmişi, geleceği sorgulamak, etrafımızdaki kişileri analiz etmek bizi biraz yorabilir. Gelecek planlarımızla ilgili daha net kararlar verebiliriz. Hedeflerimize ulaşmak için yeni düzenlemeler yapabiliriz. Şans bizden yana olabilir fakat biz yine de elimizden geldiğince çaba harcamalıyız. Kariyerimize önemli katkıları olabilecek değişimler yaşayabiliriz. Aile içinde bizi şaşırtıcı söylemler duyabiliriz. Aşk hayatımız ise her zamankinden çok daha güzel olacaktır

Akrep burcunda gerçekleşen Merkür Retrosu ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.