Bildiğimiz gibi Ay döngüleri Yeni ay, Dolunay, Son dördün ve karanlık ay diye 4 evreye ayırmaktayız. Özellikle Yeni ay ve Dolunay zamanlarında hayatımıza çekmek istediğimiz ya da kurtulmak istediğimiz konuları ve kişileri ele almaktayız.

Genel olarak burçların hangi alanlar üzerinde çalışması gerektiği hakkında bilgiyi aşağıda sizlerle paylaşmaktayım.

Yeni ay döneminde; Özellikle hayatımıza istediğimiz her olayı gidişatını belirleyebiliriz. Olmasını istediklerimizi yazarak, dua ederek ya da ruhumuzu arındırıcı çalışmalar yaparak, aradaki frekansı harekete geçirebiliriz. Hayatımıza yenilikleri almamız için ilk önce bedenimizi ve ruhumuzu temizlememiz gerekmektedir. Dinlendirici ve çakralarımızı açma konusunda etkili müzikler dinlemeliyiz.

Dolunay döneminde; Ayın en olgun olduğu 2 günlük zaman dilimidir. Bu dönemde enerjimiz çok fazla olacaktır ve bu yüzden de yaşam alanımızı ilgilendiren herhangi bir konu üzerinde çalışmalar yapabiliriz. Bu çalışmaları yaparken genellikle olmasını istemediğimiz konu üzerine yoğunlaşarak çalışmalıyız. Dolunay döngüsü kurtulma ve hayatımızdan çıkarma dönemidir.

Son dördün ve karanlık Ay döneminde; Son dördün Dolunay döneminden çıktığı 13 günlük zaman dilimidir. Karanlık Ay ise Ayın tam karanlık olduğu dönemdir. Bu dönemlerde özellikle hastalıklar, ayrılıklar konusuna yoğunlaşabiliriz.

NOT: Bütün burçlar son dördün ve karanlık Ay dönemlerinde özellikle bu konulara yönelmelidir çünkü hastalıklar ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için yapılan çalışmalar bu dönemde etkili olmaktadır.

ATEŞ GRUBUNDAN OLAN BURÇLARA GÖRE NİYET VE ARINMA ÇALIŞMALARI

Her burç kendi karakterini taşımaktadır ve Ayın herhangi bir evresinde o burcun karakteri ortaya çıkmaktadır. Kimimize negatif bazı olaylar sunsa da bazılarımıza da pozitif sonuçlar doğurmaktadır. Bunun en büyük sebebi, burçların kendi alanlarında oluşturdukları etkileşimlerdir. Ateş grubundan olan burçların Ay döngülerinde yapması gereken çalışmaları ele aldığımızda hangi burç hangi konu üzerine yoğunlaşmalıdır?

KOÇ: Yeni ay döneminde evlilik, aşk hayatının iyileşmesi, evdeki huzur ve finansal konular adına çalışmalar yapmaları gerekmektedir. Özellikle finansal konularda her daim beklentimiz vardır ve bu yüzden parasal kodlamalar yapmak bizler için uygun bir dönemdir. İlk önce su, tuz ve sirke ritüeli yapmak bizde etkili olacaktır. Bir bardak suya bir çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı tuz koyup, bir bardak su ile karıştıralım. Bu suyu 21 gün boyunca her gün yenilemek şartıyla yatağımızın altına sabah koyalım ertesi sabah ta alıp lavaboya dökelim ve tekrarlayalım. Bu çalışma bizim bereketimizi oldukça yükseltecektir. Mor ve pembe renkleri hayatımızda daha çok kullanalım. Dolunay dönemlerinde ise özgürlüğümüzü kısıtlayan konulardan kurtulmak için çalışmalar yapabiliriz. Kurtulmak istediğimiz olaylar ve kişilerin isimlerini kâğıda yazarak, buzdolabında 15 gün boyunca bekletmeliyiz. Daha sonrasında çıkarılıp toprağa gömülecek.    

ASLAN: Yeni ay döneminde çabuk gerçekleşecek şeyler, belki küçük mutluluklar, alabileceğiniz şeyler ve sonra genel istekler dilemeliyiz ve her Yeni ay döneminde aynı şeyleri yazmamalıyız. Her ay ısrarla aynı şeyi dilerseniz bilinçaltında bizim bilmediğiniz bir gerçek dolaşacak. Bir kere dileyip evrene gönderdiğimiz dileğimizin frekansı evrende zaten gitmesi gereken yere ulaşacaktır. Bu dönemde maydanoz, fesleğen ekmek bereketimizi yükseltecektir. Bu dönemde turuncu renge ağırlık verelim. Dolunay sürecinde bizi mağdur eden kişileri affetmek için çalışmalar yapmalıyız. Bu şekilde bizi tıkayan kötü enerjilerden kurtulmuş olacağız. Bizi mağdur eden kişilerin isimlerini kâğıda yazalım ve bizi hangi konuda mağdur ettiklerini de yazalım. Daha sonra bu kâğıdı özellikle kibritle yakalım, külleri evin dışına atalım.

YAY: Yeni ay döneminde satın almak istenen taşınmaz mallar, para akışı ve iş alanımızla ilgili beklentilerimiz adına çalışmalar yapmalıyız. Özellikle ikili iletişimler konusunda kendimizi doğru ifade etmek, ikna kabiliyetimizin yükselmesi için çalışmalara uygunuz. Bu dönemde ilk önce ev kapımızın iç tarafına kapının sağ kısmına mor bir kurdele asalım. Daha sonra evde çörek otu ve soğan kabuğu yakalım. Dileklerimizi olmuş gibi kâğıda yazalım. Su ve un kullanarak bir hamur elde edelim. Bu kâğıdı hamurun içine koyarak pişirelim ve bu hamuru yiyelim, kâğıdı içinde çıkartıp toprağa gömelim. (Yaptığımız hamurun hepsini yemek zorunda değiliz.) Evimizde ve kıyafetlerimizde kırmızı ve turuncu renklerini kullanalım. Dolunay da satmak istediğimiz taşınmaz mallar adına ve kötü alışkanlıklarımızdan kurtulmak için çalışmalar yapalım. En güzel ve kolay yolu, ılık bir duş alıp beyaz bir mum yakalım ve bir kâğıda durumumuzu yazalım. Olmuş gibi değil, kurtulmak istiyorum, satmak istiyorum gibi kelimeler kullanalım. Daha sonra bu kâğıdı yaktığımız mumun ateşi ile yakalım ve lavaboya külleri döküp, suyu açalım aksın gitsin.