Bildiğimiz gibi Ay döngüleri Yeni ay, Dolunay, Son dördün ve karanlık ay diye 4 evreye ayırmaktayız. Özellikle Yeni ay ve Dolunay zamanlarında hayatımıza çekmek istediğimiz ya da kurtulmak istediğimiz konuları ve kişileri ele almaktayız.

Genel olarak burçların hangi alanlar üzerinde çalışması gerektiği hakkında bilgiyi aşağıda sizlerle paylaşmaktayım.

Yeni ay döneminde; Özellikle hayatımıza istediğimiz her olayı gidişatını belirleyebiliriz. Olmasını istediklerimizi yazarak, dua ederek ya da ruhumuzu arındırıcı çalışmalar yaparak, aradaki frekansı harekete geçirebiliriz. Hayatımıza yenilikleri almamız için ilk önce bedenimizi ve ruhumuzu temizlememiz gerekmektedir. Dinlendirici ve çakralarımızı açma konusunda etkili müzikler dinlemeliyiz.

Dolunay döneminde; Ayın en olgun olduğu 2 günlük zaman dilimidir. Bu dönemde enerjimiz çok fazla olacaktır ve bu yüzden de yaşam alanımızı ilgilendiren herhangi bir konu üzerinde çalışmalar yapabiliriz. Bu çalışmaları yaparken genellikle olmasını istemediğimiz konu üzerine yoğunlaşarak çalışmalıyız. Dolunay döngüsü kurtulma ve hayatımızdan çıkarma dönemidir.

Son dördün ve karanlık Ay döneminde; Son dördün Dolunay döneminden çıktığı 13 günlük zaman dilimidir. Karanlık Ay ise Ayın tam karanlık olduğu dönemdir. Bu dönemlerde özellikle hastalıklar, ayrılıklar konusuna yoğunlaşabiliriz.

NOT; Bütün burçlar son dördün ve karanlık Ay dönemlerinde özellikle bu konulara yönelmelidir çünkü hastalıklar ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için yapılan çalışmalar bu dönemde etkili olmaktadır.

HAVA GRUBUNDAN OLAN BURÇLAR HANGİ KONU ÜZERİNE NİYET ÇALIŞMASI YAPABİLİR;

Her burç kendi karakterini taşımaktadır ve Ay' ın herhangi bir evresinde o burcun karakteri ortaya çıkmaktadır. Kimimize negatif bazı olaylar sunsa da bazılarımıza da pozitif sonuçlar doğurmaktadır. Bunun en büyük sebebi, burçların kendi alanlarında oluşturdukları etkileşimlerdir. Hava grubundan olan burçların Ay döngülerinde yapması gereken çalışmaları ele aldığımızda hangi burç hangi konu üzerine yoğunlaşmalıdır?

İKİZLER: Yeni ay dönemlerinde özellikle iletişim ile ilgili becerilerimize, iletişimde zorluk çektiğimiz kişi ve olaylara, iletişim konusunda hangi tarafımız eksik veya fazla ise onu dengeye sokmak için çalışmamız doğru olur. İletişim bozukluğu yaşadığımız kişinin ilk önce adını ve soyadın bir kâğıda yazmalıyız daha sonra karşı tarafın yüksek benliğinden bu çalışmayı yapmak için izin isteyelim. Herkesin hayrına olacak bir dilek dileyelim. İki ya da üç dakika avucumuzun içinde iken resme bakalım ve çalışmayı bitirelim. Böyle iken elimizden kâğıda geçen pozitif enerjiyi karşı tarafa da iletmiş olacağız. Bu çalışmayı 21 gün yapmalıyız. Karşı tarafla aramız düzelse bile 21 gün devam etmeliyiz. Dolunay dönemlerinde ise güvenmediğimiz kişileri hayatımızdan çıkarmak için çalışmalar yapmalıyız. Bu kişilerin isimlerini ve bu kişiyi sevgiyle hayatımızdan çıkarmayı niyet ettiğimizi kâğıda yazalım. 3 kere sesli şekilde okuduktan sonra kâğıdı yakalım.

TERAZİ: Yeni ay döneminde kendi imajımız, eşimiz, ortaklarımızla olan ilişkilerimizle ilgili ve finansal konularda isteklerde bulunmak için uygun bir dönemdir. Kendimizde yapmak istediğimiz değişiklikleri bu süreçte hayata geçirelim. Finansal gelişmeler için cüzdanımızın kapağını açık bırakıp, camın önüne bırakalım, Yeni ay gecesi orada kalsın ve sabah alalım, o gün içinde mutlaka cüzdanımızdan az da olsa para harcayalım. Dolunay döneminde ise bırakmak istediğimiz kötü alışkanlıklar ve bitmeye yüz tutmuş ilişkileri bitirmek için çalışmalar yapabiliriz. Bir kâğıda hayatımızda istemediğimiz kişilerin adlarını ya da olayları yazalım. Bu kâğıt bir gece bir bardak suyun için bekledikten sonra suyu ve kâğıdı bir bitkinin dibine dökelim.

KOVA: Yeni ay döneminde sosyal projelerin, hayallerin gerçek olması, güçlü benlik, sosyal çevrede aranılan bir kişi olmak adına, iş alanımızda başarılı olmak ve kariyer yapmak için çalışmalar yapabiliriz. Turuncu ya da mor bir kâğıda istediklerimizi olmuş gibi yazalım ve 21 gün boyunca her sabah uyandığımızda sesli şekilde okuyalım ve kâğıdı cüzdanımızda saklayalım. Dolunay dönemleri ise dikkatsiz davranışlarımız, mahremiyetimizle ilgili eksik olduğumuz yanlarımızı tamamlamak ve etrafımızdaki insanlardan biraz uzaklaşıp evrenle iş birliği yapmanın en güzel zamanıdır. Evde beyaz mum yakalım, çörekotu ve soğan kabuğunu tütsü yapalım. Kapı girişine bir tutam deniz tuzu koyalım, ertesi gün bu tuzu folyo ile sarıp evin uzağında bir yere bırakalım böylece evimizde biriken negatif enerjilerden kurtulmuş olacağız.