Bildiğimiz gibi Ay döngüleri Yeni ay, Dolunay, Son dördün ve karanlık ay diye 4 evreye ayırmaktayız. Özellikle Yeni ay ve Dolunay zamanlarında hayatımıza çekmek istediğimiz ya da kurtulmak istediğimiz konuları ve kişileri ele almaktayız.

Genel olarak burçların hangi alanlar üzerinde çalışması gerektiği hakkında bilgiyi aşağıda sizlerle paylaşmaktayım.

Yeni ay döneminde; Özellikle hayatımıza istediğimiz her olayı gidişatını belirleyebiliriz. Olmasını istediklerimizi yazarak, dua ederek ya da ruhumuzu arındırıcı çalışmalar yaparak, aradaki frekansı harekete geçirebiliriz. Hayatımıza yenilikleri almamız için ilk önce bedenimizi ve ruhumuzu temizlememiz gerekmektedir. Dinlendirici ve çakralarımızı açma konusunda etkili müzikler dinlemeliyiz.

Dolunay döneminde; Ayın en olgun olduğu 2 günlük zaman dilimidir. Bu dönemde enerjimiz çok fazla olacaktır ve bu yüzden de yaşam alanımızı ilgilendiren herhangi bir konu üzerinde çalışmalar yapabiliriz. Bu çalışmaları yaparken genellikle olmasını istemediğimiz konu üzerine yoğunlaşarak çalışmalıyız. Dolunay döngüsü kurtulma ve hayatımızdan çıkarma dönemidir.

Son dördün ve karanlık Ay döneminde; Son dördün Dolunay döneminden çıktığı 13 günlük zaman dilimidir. Karanlık Ay ise Ayın tam karanlık olduğu dönemdir. Bu dönemlerde özellikle hastalıklar, ayrılıklar konusuna yoğunlaşabiliriz.

NOT: Bütün burçlar son dördün ve karanlık Ay dönemlerinde özellikle bu konulara yönelmelidir çünkü hastalıklar ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için yapılan çalışmalar bu dönemde etkili olmaktadır.

SU GRUBUNDAN OLAN BURÇLAR HANGİ KONU ÜZERİNE NİYET ÇALIŞMASI YAPABİLİR;

Her burç kendi karakterini taşımaktadır ve Ay' ın herhangi bir evresinde o burcun karakteri ortaya çıkmaktadır. Kimimize negatif bazı olaylar sunsa da bazılarımıza da pozitif sonuçlar doğurmaktadır. Bunun en büyük sebebi, burçların kendi alanlarında oluşturdukları etkileşimlerdir. Su grubundan olan burçların Ay döngülerinde yapması gereken çalışmaları ele aldığımızda hangi burç hangi konu üzerine yoğunlaşmalıdır?

YENGEÇ: Yeni ay döngülerinde çalışma koşullarının düzelmesi, aileyi ilgilendiren her türlü olumlu koşulların oluşturulması, dış dünya ile aramızdaki iletişimlerin daha güçlü olması adına çalışmalar yapılabilir. Bu dönem de kendimize konular hakkında güzel niyetler yazıp 21 gün boyunca aynanın karşısında sağ elimizi kalbimizin üzerine koyup her gün bu niyetlerimizi okuyabiliriz. Bu dönemlerde pembe ve kırmızının tonlarını günlük hayatımızda kullanmaya özen göstermeliyiz. Dolunay döngülerinde ise ikili ilişkilerde yaşanan sorunlardan, aile içi geçimsizliklerden ve iş hayatımızdaki olumsuz etkilerden kurtulmak adına çalışmalar yapabiliriz. Hayatımızdan çıkarmak istediğimiz konuları kâğıda yazdıktan sonra bu kâğıdı buzdolabında 21 gün bekletebiliriz, günü dolunca bu kâğıdı yakmalıyız.

AKREP: Yeni ay döngüsünde özellikle finansal konular, iş konusunda yükselmeler, yeni teklifler, ortaklıklar konusunda çalışmalar hazırlayabiliriz. Her dileğimiz için bir tane pirinç tanesi hazırlayıp, bu dileklerimizi pirinçlere birer birer sesli şekilde söyleyip, bu pirinçleri bir kâğıda ya da mavi kumaşa sarıp, bitkinin dibine gömebiliriz. Bu çalışmayı yapmadan önce ılık bir duş almak etkiyi arttıracaktır. Bu dönemde siyah, kahverengi ve gri renkten uzak duralım. Dolunay döngüsünde de üzerimizde hissettiğimiz kötü enerjinin, şanssızlığın bizden uzaklaşması için çalışmalar yapabiliriz. İlk önce evde tütsü yakarak, meditasyon müzikleri dinleyerek işe başlayabiliriz. Kullanacağımız tütsüler zencefil, menekşe, gardenya olmalıdır. Bir tutam kurutulmuş adaçayı, defne, nane ve kırmızı gül yaprağını, mürver çiçeğini, biberiyeyi Dolunay gecesi daire şeklinde kesilmiş küçük mavi bir kumaşa bu bitkileri sardıktan sonra üzerine madeni para koyup ince doğal bir sicimle bağlayıp cüzdanımızda taşımalıyız. Üç Dolunay yaşadıktan sonra cüzdanımızdan çıkarmalıyız.

BALIK: Yeni ay döneminde özellikle aşk hayatımız, aile içi iletişimler, sosyal çevre ve finansal konular adına çalışmalar yapılmalıdır. Özellikle parasal konularına yönelmek doğru olacaktır. Mor ve turuncu renklerini hayatımızda daha sık kullanalım. Niyetlerimizi bir asma kilit üzerine beş kere sesli şekilde söyledikten sonra bir gece toprağın altında bırakıp, ertesi gün akan bir suya bu kilidi bırakabiliriz. Dolunay döneminde ise ruhsal kargaşalardan, duygusal çöküntülerden, tutsağı olduğumuz her türlü alışkanlıklardan ve korkularımızdan kurtulmak adına çalışmalar yapabiliriz. Bir bardak suyun içine 3 kaşık deniz tuzu ve 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyup karıştıralım. Bu karışımı evde her türlü şekilde kullanabiliriz. Evi temizlerken, toz alırken ya da duş alırken biz bile kullanabiliriz. Bu şekilde bizi etkileyen, tıkayan enerjilerden sıyrılıp, kendi özümüzdeki güce ve enerjiye kavuşabiliriz.