28 Mart’a kadar devam edecektir. Su grubundan gerileme yapacağı için, su grubundan olan burçlar bu süreçten daha fazla etkilenecektir. Hayatımızın her alanı artık iletişimle ilgili olduğundan dolayı, insan ilişkilerimizde, internet üzerinden yapılan görüşmelerde, mesajlarda dikkatli olmak zorundayız. Elektronik eşyalarımızda arızalar oluşabilir.

Özgürleşme isteğimizin yükselmesinden dolayı şehir, ülke, iş ya da yaşadığımız evi değiştirmek isteyebiliriz. Ruhsal gelişimimizi derinden etkileyen bu Retro da yeni tanışacağımız kişilerin bu alanda bize katacağı çok fazla şeyler olacaktır ve bu yüzden hayatımıza aldığımız insanları doğru seçmeliyiz. Tahammülümüz azalacaktır. Bu durum çok önemli bir faktördür çünkü başta da söylediğim gibi insan ilişkilerimizi, iletişimlerimizi ciddi boyutta etkileyeceğinden dolayı, tahammülümüzü zorlayacak davranışlar karşısında kırıcı olabiliriz. Merkür gerilemesi sanatsal faaliyetlere bizleri yöneltebilir. Kendimiz bizim için daha fazla önem taşıyacaktır. Bencil yapımız ortaya çıkacaktır. İkili ilişkilerde bazı sorunları beraberinde getirecektir. Bu durum yine özgürleşme hissimizden kaynaklı olacaktır. Duygusal anlamda sevilmediğimizi, insanların bizi anlamadığını sanarak, kendimizi iç dünyamıza kapatabiliriz.

Merkür Retro’sunun Burçlar üzerindeki etkileri;

KOÇ

Sevili Koçlar; Merkür gerilemesi bizi özellikle iletişim, bazı düşüncelerle ilgili birtakım problemler sunacaktır. İnsanlara tavsiyelerde bulunmayalım. İnsanların hayatını yanlış yönlendirebiliriz. Geçmişte yaşadığımız bazı tatsız konular devamlı zihnimizi yorabilir. Bu dönemlerde algılarımız kapalı olabilir. Bu yüzden okuduğumuzu anlamayabilir, yakınımızdaki insanlarla sürekli fikir çatışmaları yaşayabiliriz. Finansal konularda her zamanki gibi rahat davranmamalıyız. Harcamalarımızı dikkatli yapalım.

BOĞA

Sevgili Boğalar; Bu dönemde sorunlarımızı akılla çözmek yerine, duygusal yanımızla olaylara yaklaşabiliriz ve bu durum bizi çıkmaza sürükleyebilir. Bilinçaltımız duygularımızı ortaya koyar ancak aklımız mantıklı çözümü bize sunar ve bunu başaramadığımız anda bütün planlarımız alt üst olabilir. İkili ilişkimizde sorunlar ya da ayrılıklar yaşıyorsak, bu dönemde tuhaf davranışlar sergileyebiliriz. Bugün yaptığımız bir eylem Retro bitiminde bize çok saçma gelebilir. Bu yüzden 10 gün boyunca önemli konularda adımlar atmamaya özen göstermeliyiz.

İKİZLER

Sevgili İkizler; Merkür gerilemesinde kendi iç dünyamızda şiddetli hesaplaşmalar yaşayabiliriz. Geçmişte yaşadığımız kötü bir deneyim zihnimizi kurcalamaya başlar ve şimdi ki aklımızla ya da şartlarımızla olaya bakmaya başlarız. Bu durumda kendimizde pişmanlıklar yaşamamıza sebep verebilir. Aslında burada önemli olan, yaşanan ne olursa olsun ayakta kalmayı başarmış olmamızdır. İnsan ilişkilerimizde biraz durgun ya da soğuk davranışlar sergileyebiliriz.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; Merkür gerilemesi bizim grubumuzda gerçekleşeceğinden dolayı ruhsal ve fiziksel anlamda en çok etkilenen burçlardan biriyiz. Ufak tefek kazalara karşı dikkatli olmalıyız. Araba kullanırken, yolda yürürken ya da tamirat işlerimizde aceleci tavırlardan uzak durmalıyız. Ruhsal anlamda kendimizi bir kafesin içine sıkışmış hissedebiliriz. Keşke mevcut durumumuzdan kurtulabilsek diye düşünebiliriz ancak unutmayalım ki, Retro bittiğinde eski ruh halimize döneceğiz. Tehlikeli ve uzun vadeli planlar yapmaktan kaçınmalıyız. Yeni aşka yelken açmak sıkıntılı olabilir.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; Bu dönemde iş ve kariyer alanımızda yazışmalara, evraklara daha dikkat odaklı olalım. Yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir. Dışarda yediklerimize dikkat etmeliyiz. Özellikle tavuk ve balıktan uzak durmalıyız. Sosyal çevremizle gereksiz bir yakınlaşma içine girebiliriz. Aslında çok samimiyeti sevmeyen Aslanlar, böyle bir durumla karşılaştığında mutlaka silkelenmeli, yeni tanıdığımız insanlara özel hayatımızı açmamaya özen göstermeliyiz. Harcamalar bu dönemde bayağı fazla olabilir. Parayı sevmeyen Aslanlar bu süreçte paranın ne kadar değerli bir araç olduğunu anlayacaktır.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; Merkür genelde Balık burcunda ciddi bir düşüşe geçer. Gerileme söz konusu olduğunda ise işler iyice sarpa sarar. Bizde bu durumdan nasibimizi alacağız. Kariyerimiz, egolarımız, ruhsal iniş çıkışlarımız bizi sınamaya başlayacaktır. Kendimizi kaybettiğimiz anda hemen kendimize gelelim. İnsanları kırmayalım, bencil davranmayalım ve özellikle eşimiz ve çocuklarımızla aramızdaki bağları daha güçlü ve sıkı tutmaya çalışalım. Bu dönemde beklenmedik ayrılıklar, istifalar ya da ortaklıkların bitmesi söz konusu olabilir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; Merkür gerilemesi süresince sosyal çevremizle aramızdaki mesafeyi çok doğru şekillendirmeliyiz. İnsanlara yakın davranabiliriz ve bu durum karşı cins tarafından yanlış anlaşılabilir. Kendimizi doğru ifade etmekte zorlanabiliriz. Bunun dışında uzaktan etrafımızda olup bitenleri gözlemleyeceğiz fakat bu gözlemi yaparken kafamızda farklı senaryolar yazmamalıyız. Olayları ve insanları olduğu gibi kabul edip, yolumuza devam etmeliyiz.

AKREP

Sevgili Akrepler; Bu dönemde özellikle iş alanımızda bize verilen görevleri aksatmadan ve hiçbir detayı atlamadan tamamlayalım. Yarım bıraktığımız işleri de bitirmeye çalışmalıyız. Beklemediğimiz anda karşımıza kocaman bir sorun olmuş haliyle gelebilir. Kendimize çok fazla acıyabiliriz. Yaşadıklarımızı ve mevcut hayatımızı en çok biz eleştirebiliriz. Bu duruma takılı kalmayalım. Evde tamirat, tadilat işleri varsa, mutlaka 10 gün sonraya hatta Nisan ayına erteleyelim. Alım satım işlerimizde de acele karalar vermeyelim.

YAY

Sevgili Yaylar; Merkür gerilemesinde, özellikle ikili ilişkilerimizde fazlaca özgür ruhumuzun esiri olabiliriz. Var olan ilişkimizi tehlikeye sokacak davranışlardan, söylemlerden kaçınmalıyız. İstediğimizi yaparım algısı karşı tarafın bizden uzaklaşmasına neden olabilir ve bir süre sonra bu duruma çok pişman olabiliriz. İlişkisi olmayanlar ise bu dönemde yeni biriyle tanışabilir ancak bu tanışmayı belli bir süre sadece arkadaşlık sınırları içinde tutmaya özen göstermeliyiz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; Bu dönemde hayatımız nereye doğru gidiyor? Ne yapıyoruz ya da yapmıyoruz? İnsanların bakış açıları neden bizimkinden farklı? Kafamızı bu tarz sorularla meşgul edebiliriz. Mutsuz ruh halimizi tetikleyen olaylardan ve geçmişimizden uzak durmalıyız. Özellikle Toprak grubundan olan burçlar geçmişe dayalı olumsuzlukları devamlı hayatında tutmaya çalıştıkça iki adım gerileyebilirler. Otorite bir karaktere sahip olan Oğlak kendini iş hayatına kaptırabilir ancak yanımızda çalışanlar varsa, onlarla ilişkilerimizde daha sıcak ve anlayışlı davranmalıyız. Hakkımızda yapılan bazı konuşmalar canımızı sıkabilir.

KOVA

Sevgili Kovalar; Merkür gerilemesi her zaman olumsuzlukları hayatımıza çekmez. Bu algıdan kurtulursak, hayatımızın akışı hızla devam edecektir. Korkulu, kaygılı ve endişeli ruh halimiz daha fazla yanlış yapmamıza sebep olacaktır. Hayatımızda yaptığımız hataları fark ettiğimizde ve eksiklerimizi gördüğümüzde daha bilinçli şekilde yol alabiliriz. İş alanımızda değişiklik yapmak istiyorsak mutlaka ertelemeliyiz. Yapacağımız iş görüşmelerinden istediğimiz verimi alamayabiliriz. Var olan ilişkimizde fikir çatışmaları gün yüzüne çıkabilir.

BALIK

Sevgili Balıklar; Burcumuzda gerçekleşecek olan Merkür gerilemesi en çok bizleri etkileyecektir. Özellikle insan ilişkilerimiz, aile, aşk hayatımız ve finansal konularda oldukça hareketli ve yorucu bir dönem yaşayacağız. Finansal beklentilerimizde ertelemeler yaşanabilir. İnsan ilişkilerimizde ise karşı taraf bizi çok farklı algılayabilir. Yarım kalan işler bir şekilde önümüze düşecek ve tamamlanmayı bekleyecektir. Bu durum bizim canımızı sıkabilir fakat şunu unutmayalım ki, Retro döneminde yaşanan bu olaylar her zaman bizim hayrımıza işlemektedir.

Balık burcunda gerçekleşen Merkür Retrosu ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.