Güzellik ve görsel bakım dediğimizde ilk akla gelen genellikle kadınlar olmaktadır ve bu yüzden hepimizi yakından ilgilendiren bu yazı da burçlara göre bakım, güzellik sırları, burçlara göre makyaj stilimizde kullanmamız gereken renkleri sizlerle paylaşacağım.

Günümüzde bakımlı olmak artık hem çok kolay hem de bizleri mecburi kılan bir unsur olmaya başlamıştır. Özellikle iş alanımızda yaptığımız işe göre kıyafet giymek, saç stilimizi doğru yapmak ve makyaj oldukça önemlidir. İnsanlarla iletişim halinde olduğumuz bir işimiz varsa, mutlaka göz makyajımız ön planda olmalıdır çünkü iletişim her zaman en doğru gözlerle yapılmaktadır. Karşı tarafı gözlerimizle etkilemek daha kolaydır. Çok abartılı bakımlar, makyajlar her zaman karşı tarafın dikkatinin dağılmasında etkendir. Bu yüzden bizi yansıtan, burcumuzun özelliklerini taşıyan tarz da yapılan bakımlar bizi ve karakterimizi doğru yansıtmaktadır.

Güzellik sırlarını öğrenmek aslında çok zor değildir. Hangi gruptan olduğumuz aslında ilk başta karakterimizi ortaya çıkarır ve kullanmamız gereken renkleri, hangi yönümüzü ortaya çıkarmamız gerektiğini bize anlatmaktadır.

Şimdi sizlere burçlara göre saç stilimiz nasıl olmalı, Nasıl makyaj yapmalı ve hangi renkleri kullanmamız gerektiğini kısaca anlatmaya çalışacağım. 

KOÇ

Kendini her zaman ön planda tutmaya çalışan, dikkat çekmeye özen gösteren ve karşı taraftan övgüler aldığında kendini daha iyi hisseden Koçlar özellikle saçları ile ön planda olmayı severler. Her daim saçları ile uğraşmak, renk değişikliği yapmak onlara moral kaynağı olmaktadır. Giyim kuşam konusunda da çok dikkatli olan Koçlar özellikle makyaj yaparken altın renkleri, kırmızı ve turuncunun tonlarını kullanmaya özen göstermelidir. Bu renkler kendi grubunun yani Ateş grubunun başlıca renkleridir. Gözler ön planda olmalıdır ve bol rimelli kirpikler her zaman Koçları daha sıcak ve sempatik kılacaktır. Saçları ön planda olacağından dolayı çok fazla makyaj yapmak gereksizdir.

BOĞA

Makyajdan ziyade cilt temizlikleri her zaman ön planda olmalıdır çünkü Boğalar kişilikleri itibariyle hem sıcak hem de karşı tarafa pozitif enerji veren biraz da duygusal bir yapıya sahiptir. Toprak grubundan oldukları için karşı tarafa güven duygusunu çok çabuk aşılarlar. Bu yüzden aşırı makyaj yapmak yerine temiz bir cilt, koyu renk saçlar onları çok daha çekici kılmaktadır. Pastel tonları renkler ve kahverenginin tonları ile yapılan makyajlar her zaman dikkat çekebilir. Burada önemli olan gözlerin ortaya çıkmasıdır. Sade bir göz makyajı yaptıktan sonra pastel tonları bir ruj ile makyajımızı tamamlayabiliriz. Aşırı makyaj Boğaları hem kilolu hem de olduğundan daha yaşlı gösterebilir. Cilt temizliğinde gül suyu kullanabiliriz.

İKİZLER

Hava grubundan olan İkizler burcu çok değişken ve hareketli bir yapıya sahip olduklarından dolayı devamlı saç, kıyafet ve makyaj stilini değiştirmeye, yenilikleri denemeye açık bir burçtur. Saçları ile uğraşmak, değişik kesim modellerini denemek ve renkli makyajları uygulamak onlar için uygundur ancak ne yaparsak yapalım, yüz hatlarımızı ortaya çıkaracak bir saç modeli seçmeliyiz yani saçlarımızı topuz yapmak ya da geriye doğru düz şekilde kullanmak bizi her zaman daha yumuşak ve pozitif gösterecektir. Kâkül modelleri İkizler için uygun değildir. Hava elementinin renklerinden olan açık pembe, açık mavi ve turuncunun tonlarını makyaj yaparken kullanmaya özen göstermeliyiz. Özellikle dudaklarımıza nasıl makyaj yaparsak yapalım, açık renk ve hafif parlatıcı sürerek ön plana çıkarmalıyız.

YENGEÇ

Duygusal bir yapıya sahip olan Yengeçler iddialı saç modellerinden makyajdan mümkün olduğunca kaçmayı tercih ederler. Bu doğru bir seçimdir çünkü hassas yapıları ciltlerine de yansımaktadır. Ağır ve iddialı makyajlar ciltlerini yıpratabilir çünkü disiplinli şekilde cilt bakımlarını yapmaktan uzak duran bir burçtur. Yumuşak yapıları nedeni ile sade, özellikle dudakları ortaya çıkaran makyaj tercih etmelidirler. Anlatmak istediğim koyu renk rujlar değil, dudak şeklini ortaya çıkaracak hafif bir dudak kalemi kullanmak ve açık tonlarda ruj sürmek günlük hayatımız için uygundur ancak özel bir davet için bayrak kırmızısı renkleri ruj olarak kullanmayı tercih edebiliriz. Masumiyet ve kırmızı bir araya geldiğinde çekici bir Yengeç olabiliriz.

ASLAN

Renkli ve hareketli giyinmeyi ve makyaj yapmayı seven bir burçtur. Saçları hiçbir zaman iddialı değildir ancak makyaj konusunda yeniliklere açık ve değişik tonları kullanmakta başarılıdır. Özellikle burcumuzu temsil eden ateş renklerini kullanmalıyız. Turuncunun tonları dudaklarımızda her zaman çok çekici durmaktadır. Renkli göz makyajı ve bol rimel ile makyajı tamamlayabiliriz. Cilt temizliklerine ve bakımlarına çok önem vermezler ancak ayda bir bile olsa cilt bakımımızı yaptırmalıyız çünkü göz kenarlarımız kısa sürede yıpranabilir ve kırışabilir. Farklı kıyafetler, aykırı bir duruş sergilemek hem spor hem de abiye kıyafetleri taşıyabilmek bizim en büyük yeteneğimizdir.

BAŞAK

Toprak grubundan olan Başaklar hiçbir zaman iddialı olmayı sevmeyen bir burçtur. Günlük hayatımızda natürel makyaj yapmak, sade bir kıyafet koyu renk saçlar bizi yansıtmaktadır. Özel davetlerde bile göz makyajından ziyade yüz hatlarını belirginleştirecek ince bir fondöten, göz şeklini ortaya çıkaran bir makyaj bizi her zaman daha çekici kılacaktır. Bol rimel, kirpik diplerini kalem ile belirginleştirmek yeterli olacaktır. Göz makyajı yapmak isteyenler ise bakır tonları, Toprak rengi ve ten rengimize göre kırmızının tonlarını tercih edebiliriz. Cilt bakımımız bizim için önemli bir faktördür. Her daim cilt temizliğimizi yapmalıyız. Genellikle normal ya da yağlı bir cilde sahip oldukları için yaşlanma etkileri ileri yaşlarda ortaya çıkmaktadır.

TERAZİ

Genellikle cilt sorunları yaşamaya müsait bir burçtur. Akneli ve siyah noktalı bir cildimiz varsa mutlaka günlük temizliğimizi yapmalı ve ayda bir kez cilt bakımımızı yaptırmalıyız. Her şeyden önce cildin ferah olması kendimize olan güvenimizi arttıracaktır. Yeşil ve kahve tonları göz makyajı Terazi burçları için uygundur. Gözleri genellikle büyük olan Teraziler koyu tonlarda makyaj yapabilirler. Makyaj ve cilt bakımından ziyade giyime ve kullandıkları parfüme daha fazla önem verirler ancak ince bir fondöten ya da pudra kullanarak cildimizdeki problemleri kapatarak, pembe tonlarında allık ve hafif tonlarda bir ruj sürerek bile kendimizi daha iyi hissedebiliriz.

AKREP

Su grubunun burçlarından olan Akrepler aşırı makyajdan uzak duran bir burçtur. Ciltleri her zaman temiz ve bakımlı olabilir ve bu yüzden makyajdan kaçınmak bizim için daha doğrudur. Makyajdan ziyade saçlarımız, bedenimiz ve tarzımız bizim için ön planda olmalıdır. Yapaylıktan uzak durmak karşı cinsin bize olan algılarını pekiştirmektedir. Özel günlerde göze çarpan bir renkte ruj ve allık sürmek bizim için yeterli olacaktır. Göz makyajını genellikle kendilerine yakıştırmazlar. Daha genç ve zinde görünmek için cilt bakımı ürünlerine daha fazla yönelebiliriz. Evde kendimiz hazırladığımız maskelerle cildimizi daha canlı ve genç tutabiliriz. En büyük lüksümüz kaliteli fakat sade giyinmektir.

YAY

Sıcak ve pozitif yapıya sahip Yay burçları özgürlüklerine düşkün oldukları için değişik tarzda makyaj, giyim ve saç modeline yatkın bir burçtur. İş alanımızda sade makyaj ve saç modeli kullanmayı tercih ederiz ancak özel günlerde kişiliğimizi ortaya çıkaran stilleri denemekten kaçınmayız. Ateş grubunun renkleri olan turuncu, kırmızı tonları ve koyu renk göz makyajı bizim için uygun bir tarzdır. Dudaklardan ziyade gözlerimizi ortaya çıkaran makyaj yapmalıyız. Kıyafet konusunda da renkli giyinmek ışığımızı daha fazla yansıtacaktır. Cildimiz hassas bir yapıya sahiptir ancak cilt temizliğine gereken önemi vermekten kaçınıyoruz. Cildimizin bakımı için de kaliteli ürünler kullanmaya özen göstermeliyiz. Ucuz ve kulaktan dolma bilgilerle aldığımız malzemeler hassas cildimize zarar verebilir.

OĞLAK

Kendinden emin Oğlaklar her daim aşırı makyajdan ve gösterişli giyimden uzak durmayı tercih eden bir burçtur. Toprak grubunun en otorite burcu olan özellikle Oğlak kadınları iş hayatında mümkün olduğunca dikkat çekmeyen fakat kaliteli ve renk uyumunu yakalayan bir tarzı tercih ederler. Yapacağımız makyaj da kullanmamız gereken tonlar koyu yeşil, gri, dudak renkleri ve siyahtır. Koyu bir göz makyajı bakışlarımızı daha fazla ortaya çıkaracaktır. Bunun sebebi ise insanlarla konuşurken gözlerin iletişim adına önemli olduğunun farkındadırlar ve karşı tarafı gözleriyle kendilerine çekmeyi iyi başarabilirler. Saç stili olarak düz, koyu renk ve sade saçlar bizim için uygundur.

KOVA

Renkler içinde siyahtan asla vazgeçmeyen ilk burç Kova burcudur. Hem kıyafet hem de saç ve makyaj konusunda siyah rengi en güzel şekilde uyumlayan ve kullanan burçtur.  Özellikle küçük ve çekik gözlere sahip olan Kovalar siyah ya da koyu renklerle gözlerini olduğundan daha büyük gösterebilirler. Kaliteli bir cilt tipine sahip olan Kovalar düzenli cilt temizliğine çok fazla önem vermezler fakat yine de ne olursa olsun ilerleyen yaşlarımızda sorunlu ve yıpranmış bir ciltten korunmak için şimdiden temizliğimizi ve bakımımızı yapmaya özen göstermeliyiz. Görselliğine çok fazla önem verdiği için toplumda dikkat çekerler ve her zaman takdir toplarlar. Sade, şık ve spor kıyafetleri kombine etmekte oldukça başarılı olurlar. Makyaj yaparken kalın fondöten sürmek yerine ince fondöten ya da sadece pudra sürmek hem daha güzel görüntü verecektir hem de cildimizi yıpratmamış olacağız. Keçi sütlü sabunlarla akşamları yüzümüzü yıkamak, cildimizi hem gergin yapacak hem de daha ferah görünmesini sağlayacaktır.

BALIK

Duygusal ve hassas yapımız stilimize de yansımaktadır. Genellikle yuvarlak yüz hatlarına sahip olan Balıklar yüz hatlarını geri planda tutacak yüzü daha küçük ve elmacık kemiklerini ortaya çıkaracak şekilde makyaj yapmayı tercih etmelidir. Aşırı makyaj onları daha yaşlı gösterebilir.  Pembe ve uçuk mavi ve tonlarında göz makyajı hafif bir ruj Balıkların kişiliğini yansıtmasına etken olacaktır. Kıyafet konusunda da iddialı olmaktan kaçınmalı, daha çok sportif ve salaş kıyafetler giymeyi tercih etmeliyiz. Saç stilimizde de kahve ve tonları bizi hem yumuşak hem de daha genç gösterecektir. Cilt temizliğimize özen gösteririz. Evde hazırladığımız maskeler cilt temizliğimizi korumamız için yeterli olacaktır.