Kariyer planlamamızı yaparken tabi ki hayat şartlarımızı ve istediğimiz yaşam kalitemizi düşünerek hareket edeceğiz fakat bu konuda astrolojiden destek almak bize büyük kolaylık sağlayacaktır. 

Her burcun kendine has karakteri ve hayattan beklentisi vardır. Yaşam kalitemizi gözden geçirirken maddiyat kadar bizi manevi konularda da tatmin etmesi gereken işleri seçenlerimiz, tercih edenlerimiz mutlaka vardır. Çocukluğumuzdan başlayan hayallerimiz, büyüklerimizin ve çevremizin bizim için meslekler düşünmesi ve bizi yakıştırmalar yapmalarını hepimiz yaşamışızdır. Bu etkenler büyük ölçüde ilerleyen yaşlarda bizleri etkiler fakat ne olursa olsun burcumuzun karakterine uygun meslekler seçersek, maddi ve manevi doyuma ulaşmamız daha kolay olacaktır. 

Kendimize uygun olmayan bir meslek seçmiş, şimdiye kadar bu meslekte ilerlemiş fakat artık herhangi bir sebepten dolayı iş değiştirmek istiyorsak, geç kalmış sayılmayız en azından bu saatten sonra bizim için hayırlı olacak mesleğe yönelebiliriz. Detaylı bilgi, tavsiye almak için doğum haritamıza baktırmamız çok doğru bir karar olacaktır fakat ben sizleri burçlara göre ayırarak, genel olarak bilgilendirmeye çalışacağım. 

KOÇ

Sevgili Koçlar; insanların fiziksel görünüşünü, karakter yapısını, niteliklerini, dış etkenlere uyumlarını çok iyi analiz eden Koç burcunun liderlik vasfı çok fazladır. Zor bir karaktere sahip olduğu için uğraş ve mücadele gerektiren işleri hem çok severler hem de bu tarz işlerde çok başarılı olabilirler. Bu yüzden müşteri temsilciliği, avukat, doktor, editör, profesör, sanatsal meslekler ( kuaför, modacı, makyaj sanatçısı ) gibi mesleklerde oldukça başarılı olabilirler. 

BOĞA

Sevgili Boğalar; duygusal bir yapıya sahip olan Boğaların en fazla sanatsal mesleklerde başarılı oldukları kanıtlanmıştır. İniş çıkışlı ruh hali sebebi ile duygu karmaşası çok fazla yaşadığından dolayı müzisyen, dansçı, fotoğrafçı, yazar gibi sanat alanlarında oldukça başarılı olabilirler. Keyfine ve yaşam kalitesine çok fazla önem veren Boğalar bedenen ve zihin olarak çok fazla yorulmayacağı işleri daha fazla tercih edebilirler. Yorucu işler Boğaları korkutur ve hiç ilgisini çekmez. 

İKİZLER

Sevgili İkizler; Merkür gezegeni tarafından yönetilen bir burç olduğundan dolayı insanlarla devamlı iletişim halinde olunan meslekler İkizler burcu için uygundur. Hareketli ve heyecanlı bir ruh haline sahip İkizler en fazla eğitmen, borsacı, araştırmacı alanlar yani gazeteci, polis gibi mesleklerde başarılı olabilirler. Bunun yanı sıra duygusal yapısından kaynaklı olarak ender de olsa yazar, yönetmen, estetiğe de düşkün oldukları için cilt bakım uzmanlığı, kuaför gibi alanlarda İkizler burcu için uygun mesleklerdir. 

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler, geçmişine devamlı bağlı kalan Yengeç burçları için antikacılık çok cazip gelecektir. Bunun dışında girdiği her ortamda ilk etapta çekingen davransa da, daha sonra rahatlayan ve uyum sağlayan bir karakter olduğu için dinlemeyi, eleştiriyi yerinde yapan Yengeçler yaşam koçu, danışmanlık, eğitmen, yazar, evden çalışılan işler, duygusal ve merhametli, anaç yönleri çok geliştiği için ideal bir çocuk bakıcısı da olabilirler. Her girdiği ortamda güven duygusunu hemen sağlayabilmeleri onlar için bir artıdır. 

ASLAN

Sevgili Aslanlar; Aslan burcunda doğuştan var olan liderlik vasfı ve sanatçı ruhu sayesinde her daim göz önünde olmaktan büyük keyif alırlar. Bu yüzden de işveren, ses ve tiyatro sanatçısı, bankacı, satış temsilcisi, gibi konularda oldukça başarılı olurlar. Özellikle ticaret alanında hedeflerine ulaşmakta zorluk çekmezler. Tüm canlılarla iletişimleri çok güçlü olduğu için hayvan eğitmeni alanında da başarılı olabilirler. 

BAŞAK

Sevgili Başaklar; içsel duyguları aşırı gelişmiş Başak burçları iyi bir danışman, şifacı, eğitmen, beslenme konularında uzman ve araştırmacı gibi alanlarda başarılı olurlar. Bunun yanı sıra mantıkla hareket etmek konusunda da başarılı bir karaktere sahip Başaklar iyi bir işveren, müdür, kurumsal işlerde halkla ilişkiler ve gazetecilik mesleklerinde de istedikleri seviyeye gelene kadar sabırla mücadele edebilecek güce sahip olan bir burçtur. 

TERAZİ

Sevgili Teraziler; hava grubundan olan Teraziler hareketli bir tempoda çalışmak için yaratılmış bir burçtur. Eğlenceli ortamlar,  insan ilişkileri gerektiren konularda keyif veren zamanlar geçirmekten de zevk alan Teraziler organizatör, moda tasarımcısı, yönetmen, sanatçı, aşçılık, avukat,  savcı, eğitmen gibi mesleklerde hem iş enerjisi hem de iletişim enerjisi yüksek olduğundan dolayı oldukça başarılı olabilirler. 

AKREP

Sevgili Akrepler; 6.hissi oldukça gelişmiş olan Akreplerin karşısındaki kişinin düşüncelerini anlayabilecek bir yeteneğe sahip olduğunu bilmekteyiz. Soğuk ve mesafeli duruşunun altında yatan anaç, yardımsever ve sevecen yapısı sayesinde insanlarla birebir çalışmalarda çok başarılı olabilirler. Terapist, yazar, şifacı, medyum, gazeteci, moda alanında özveriyle çalışabilirler. Ayrıca çocuklarla çok iyi anlaşan karakterleri sayesinde iyi bir bakıcı da olabilirler. 

YAY

Sevgili Yaylar; ekip halinde yapılan işlerde en çok aranan karakter Yay burcudur. Bunun en büyük nedeni ise çalışkan olması ve karşı tarafı her ne yaşanırsa yaşansın çok iyi şekilde motive edebilen bir yeteneğe sahip olmasıdır. Toplum önünde olmak, iyi eleştiriler almak, tanınan biri olmak onlar için vazgeçilmezdir ve bu yüzden sanatçı, mimar, emlakçı, eğitmen, medya ile ilgili illerde oldukça başarılı olabilirler. 

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; detaylara çok fazla takılan, otorite bir karakter ve işkolik dediğimizde aklımıza ilk gelen burç Oğlak burcudur. Hayatı olması gerektiğinden daha fazla ciddiye alan yapıları sayesinde işlerinde en mükemmeli elde etmek için aşırı çaba harcayabilirler ve genelde de başarırlar. Her alanda başarılı olabilen Oğlak için en uygun meslekler, yönetici, mühendis, tasarımcı, bilgisayar programcısıdır. Kendi işinin sahibi olan Oğlaklar ise kazanç odaklı çalışırlar ve başarı elde ederler. 

KOVA

Sevgili Kovalar; özgür bir ruh haline sahip olan Kova burçları her ortama ayak uydurabildikleri için hem takım işlerinde hem de bireysel çalışma ortamlarında başarılı olabilirler. Değişik, farklı bir tarzı olan Kovalar her alanda farklılıklar yaratma konusunda yeteneklidir ve bu yüzden kurumsal yerlerde proje üreten ve yöneten bir sıfata sahip olabilirler. Aşırı duygusal tarafı da Kovaları sanatsal faaliyetlere yöneltir. Kuaför, makyaj sanatçısı, cilt bakım uzmanı, hostes, pilot gibi mesleki alanlarda çok başarılı olabilirler.

BALIK

Sevgili Balıklar; aşırı hırsları olmayan, elde ettiği başarıyı kendine yeterli gören ve daha fazlası için çaba harcamaktan kaçınan bir burç olan Balıklar kendilerini özellikle duygusal anlamda yıpratmayan mesleklerde başarılı olabilirler. İçgüdüleri çok kuvvetlidir ve hassas yapımıza yatkın işlerde başarıyı elde edebiliriz. Sanat ve tıp alanı en çok yatkın olan mesleklerdir. Ressam, yazar, tiyatrocu doktor, hemşire ve terapist alanları Balık burçlarına uygun alanlardır.

Burcunuza göre meslek seçimi ve nasıl bir yol izleyeceğiniz konusunda merak ettiklerinizi  uzmanlarımıza danışabilirsiniz.