Güneş Başak ta ve Ay Balık burcunda iken gerçekleşen Dolunay döngüsü zaman zaman duygusal, zaman zaman da mantıklı şekilde hareket etmemizi gerektiren konuları işaret etmektedir.

Özellikle ikili ilişkilerimizi son derece irdeleyen bir ruh halinde olmamız mümkündür. Aslında hayatımızın her alanında bizlere önemli dersler veren bu döngüden en çok ilişkiler nasibini alacaktır. Toprak grubunda bu döngü yaşanacağı için yeni düzen kurmak ya da var olanı düzeltmek, düzelme gibi bir durumu yoksa da kökten çözümle yerle bir edebiliriz. Vereceğimiz her karar hayatımızda uzun soluklu olacaktır.

Hayatımızda şimdiye kadar hiç kurmadığımız bir dengeyi kurma çabasının içine girmemiz mümkündür. Toprağın da etkisi ile önce güvenmek, sonra da harekete geçmek isteğimiz ağır basacaktır. Başak burcunun en büyük özelliklerinden olan mantık, bu dönemde en çok kullandığımız duygumuz olacaktır. Teslimiyetten ziyade, kendi çıkarlarımız, doğrularımız ön planda olacaktır. Bunu sağlayabilmek için zaman zaman acımasız olabiliriz fakat kendimiz için ne doğruysa, onu uygulamamız gereken bir dönemdir çünkü belki uzun süre bu fırsatları yakalayamayabiliriz. İş hayatımızda da disiplin, duyarlılık, hırs ve hedefler ön planda olacaktır. Disiplinle çalışmanın sonucunda peş peşe başarılar da elde edebiliriz.

Dolunay’ın Burçlar Üzerindeki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; başladığımız herhangi bir iş varsa mutlaka tamamlamamız gerekecektir. Yarım bırakılan işler, önümüzdeki günlerde bize sıkıntı yaratabilir. Olayları kontrol etmeyi bırakıp, akışına bırakmamız gereken bir dönemdeyiz. Olan her şeyin bizim hayrımıza olduğunu kabul etmemiz gerekmektedir. İş ve kariyer alanımızda daha fazla ayağı yere basan ve hayallerden uzak, daha gerçekçi bir ruh halinde olabiliriz. Bu durum bizi daha dingin ve sağlam adımlar atmamızda destekleyecektir.

BOĞA

Sevgili Boğalar; grubumuzda gerçekleşecek olan Dolunay döngüsünde günlük hayatımızda alışkanlık haline getirdiğimiz bazı alışkanlıklardan kurtulmak isteyebiliriz. Özellikle ikili ilişkilerde bizi zorladığını bildiğimiz fakat yine de vazgeçemediğimiz bazı tavırlarımızdan uzaklaşmamız muhtemeldir. Etrafımızdaki kişilerden uzaklaşıp, kendi dünyamızda kalmak bize daha iyi gelecektir. Bu süreçte başkalarının dertleri ile uğraşmak ya da onları dinlemek bizi yıpratabilir. Finansal olarak güçlü etkiler altında olacağız.

İKİZLER

Sevgili İkizler; kendi hayatımızla ilgili derinlemesine bir hesaplaşma dönemi yaşayabiliriz. Yoğun iş temposundan kaynaklı ya da çok fazla öz veride bulunarak devam ettirdiğimiz ilişkimizi sorgulayacak, bize bunların ne katıp katmadığı konusunda yeni fikirler edinip, yepyeni bir sistem kurabiliriz. Bu durum etrafımız da yadırganabilir ancak bu değişime gerçekten ihtiyacımız olduğunu hissediyorsak, mutlaka yapmalıyız. Geleceğe dair yaptığımız planlarımızı ay sonuna ertelemek daha hayırlı olacaktır. Finansal olarak ise durağan bir süreç yaşayabiliriz.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; bizleri şimdiye kadar hep bir karmaşanın içine doğru çeken düşüncelerden uzaklaşacağımız, büyük bir farkındalık yaşayacağımız bir dönemde girmekteyiz. Kendimizi sevmeye ve daha fazla değer vermeye başlayabiliriz. Bizi üzen her ne varsa yakıp yıkmak isteyebilir, mutluluk ve huzur nerdeyse, oraya doğru ilerlemek isteyebiliriz. Bu yön değiştirme durumu sevgiliye, arkadaşlara veya aile bireylerine doğru olabilir. İş ve kariyer alanımızda ise beklentilerimizi en üst seviyeye çıkarabiliriz ancak sabırla beklemekte fayda vardır. İlerleyen günlerde faydasını görmeye başlayacağız.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; özellikle ikili ilişkilerimizde önemli yüzleşmeler yaşayabiliriz. Şimdiye kadar hep ertelediğimiz, görmezden geldiğimiz sorunlardan artık kaçamayacak duruma geldiğimizi fark edeceğiz ve bu durumu çözümlemek adına harekete geçeceğiz. Sancılı bir süreç yaşayacağız fakat sonuç ne olursa olsun bizim hayrımıza olacağını unutmayalım. Ruh halimizde değişiklikler yaşanabilir. Daha fazla evham yapıp panikler yaşayabiliriz. Bu durum canımızı sıkmamalı çünkü kısa sürede bu ruh halimizden kurtulacağız.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; burcumuzda gerçekleşecek olan Dolunay döngüsü bizleri en çok ikili ilişkilerimizde etkileyebilir. Genelde mesafeli bir duruşumuz olduğu için, ilişkimizde de bu özelliğimiz ön plana çıkacaktır. Özellikle yeni başlayan ya da başlamaya hazır ilişkilerde araya istem dışı mesafeler girip, iletişimlerimizde aksaklıklar oluşabilir. İş ve kariyer alanımızda ise hedeflerimizi, planladığımız işlerimizi askıya alma zamanıdır. Elimiz de var olan sorunları ya da olayları çözümlemek ve akışa kendimizi teslim etmek en doğrusu olacaktır. Yeni bir konuyu ele alacak gücü kendimizde bulamayabiliriz.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; bu dönemde Başak burcunun etkisinde kalabilir, ilişkilerimizde, insan ilişkilerimizde acele kararlar verip, net bitişler yaşayabiliriz. Gergin ortamlar, insanlar bizi bunaltabilir ve hemen oradan uzaklaşmak isteyebiliriz. İnsanlarla iletişimlerimizi zedeleyecek davranışlardan uzak kalmak, bizim için daha hayırlı olacaktır. Özellikle iş hayatımızda bu konuya karşı daha hassas davranmalıyız. Aile içinde bazı konular masaya yatırılabilir. El birliği ile bu konuya çözümler üretebiliriz.

AKREP

Sevgili Akrepler; yapacağımız bazı işlerimizde etrafımızın desteğine ihtiyacımız olabilir fakat gereken desteği alamayabiliriz. Bu durumdan dolayı hevesimiz kırılabilir ancak yapmak zorunda olduğumuz işlerimizi ertelemeden, elimizden geldiğince uğraşarak çözümlemeye çalışmakta fayda vardır. Ev değişikliği ya da iş değişikliği yapmak için uygun değildir. Bir süre daha sakinliğimizi korumalı ya da var olan sorunları görmezden gelmeye çalışmamız gereken riskli bir dönemdir.

YAY

Sevgili Yaylar; Dolunay döngüsü süresince hem iş hem de sağlık alanlarımıza karşı çok dikkatli olmalıyız. İş yerimizde beklenmedik tartışmalar, toplu eylemler söz konusu olabilir. Her ne yaşanırsa yaşansın asla konulara dahil olmamalıyız, kendi sorunumuz varsa, bireysel olarak çözümlemeyi tercih etmeliyiz. Sağlık açısından da ufak tefek kazalara karşı da dikkatli olmalıyız. Finansal olarak durağan bir dönemde olabiliriz. Alım satım işlerimizi de ertelemeliyiz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; aile içinde vermemiz kararlarımızı artık bekletmeden, hızlı şekilde verebiliriz. Anlaşmazlıklar, fikir çatışmaları gibi konular büyütülebilir, gereksiz inatlaşmalara doğru ilerleyebilir. İş ve kariyer alanımızda köklü değişimler söz konusu olabilir. Bizler bu değişimi istemesek de, mecburen bu değişimlere ayak uydurmak zorunda kalabiliriz. Aşk hayatımızda ise yalnız olan Oğlaklar yeni birisi ile tanışabilirler fakat bu ilişkinin ömrü biraz kısa olabilir. İlişki uyumumuzu sağlayamayabiliriz.

KOVA

Sevgili Kovalar; çevremizde bizi saran birçok enerjiden sıyrılma zamanıdır. İş, aşk, sosyal çevre gibi konularımızı test edip, bizim için iyi ya da kötü olan her şeyi analiz edeceğimiz bir dönemdeyiz. Geleceğe dair yapmak istediklerimizi hayata geçirmek için de bu Dolunay bizlere tam destek verecektir. Uzun vadeli yatırımlar, yolculuklar, işler ve aşk için elimize fırsatlar geçecektir. Kimsenin fikrine ihtiyacımız olmayacaktır, biz iç sesimizi dinleyerek hareket ettiğimiz sürece zaten kazanan taraf olacağız.

BALIK

Sevgili Balıklar; Dolunay döngüsünde kalabalık ortamlarda söylemlerimize dikkat etmeliyiz. Farkında olmadan ağzımızdan çıkan bir sözden dolayı bile yanlış anlaşılabilir, istenmedik eleştirilere maruz kalabiliriz. Özellikle sosyal çevremizde ve iş alanımızda bizden oldukça fazla söz edilebilir. Eleştiriye elbette açık olmalıyız fakat bizi rencide edici seviyede olan konuşmalara da kulaklarımızı tıkamalıyız. Var olan ilişkimizde de oldukça romantik zamanlar yaşayabiliriz. Bu duruma her iki tarafında aslında çok ihtiyacı var.

Başak burcunda gerçekleşen Dolunay ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.