Koç burcunun en büyük özelliklerinden olan gergin ruh hali, dediğinin arkasında durmak, inatlaşmak, otorite kurmak gibi duygusal iniş çıkışlar hepimizi derinden etkileyecektir. Özellikle insan ilişkilerimizde, aşk hayatımızda beklenmedik gerginlikleri, güç gösterilerini, savaş meydanlarını, kendimizi savunmak adına her yolu deneyeceğimiz ve ısrarcı olacağımız hırsları beraberinde getirecektir. Konularımız daha zorlayıcı olabilir ve saklı kalmış olayları deşifre etmek gibi sert çıkışlar gözlenebilir. Bu durum hem sosyal hem iş hem de aşk hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Girişimlerde bulunurken, ilişkilerimizi net kararlar verip, geleceği sorgulamadan acele kararlar vermelere karşı dikkatli olmalıyız. Anlaşmalar, ortak yapılan işler, sözleşmeler konularında gergin hareketlerden, sert çıkışlardan uzak durmalıyız. Genel olarak baktığımızda aslında bu Dolunay döngüsü iletişim ve insanlarla olan bağlarımızı derinden etkilediği için, uzun vadeli dargınlıklar, ilişkilerde ayrılıklar ya da aile içinde gerginlikler bu dönemde hayatımızı meşgul edecektir. Finansal olarak bakıldığında gelir, gider, borçlar, krediler, vergiler gibi konularımızda beklemediğimiz aksilikler ortaya çıkabilir. Ayrıca cüzdanımızda ya da çantamızda çok fazla para taşımamaya özen gösterelim çünkü kayıplar söz konusu olabilir.

KOÇ

Sevgili Koçlar; özellikle insan ilişkilerimizi olumsuz yönde etkileyen bu döngüde iş alanımızda her zamankinden daha dikkatli olmalıyız. Burcumuzda gerçekleşen Dolunay bizi her burçtan daha fazla etkileyecektir. Söylemlerimiz karşısında haksız konuma düşebiliriz ve bu durumdan dolayı işten aniden ayrılmalar bile gündemde olabilir. Finansal olarak kendimizi güçlü hissedebiliriz fakat beklenmedik harcamalar, unutulmuş borçlar canımızı sıkabilir. Aile içinde ise tartışmalı ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız.

BOĞA

Sevgili Boğalar; sosyal çevremizde ve ikili ilişkilerimizde sivrilip, şimdiye kadar sustuğumuz, göz ardı ettiğimiz konuları dışa vurmak gibi iniş çıkışlar yaşayabiliriz. Bu duyguları yaşarken, politik davranmamız gereken konularda da akıllıca davranıp, bazı sıkıntılı durumlardan da sıyrılabiliriz. Her ne kadar olumsuz ve karmaşık olaylar yaşıyor olsak ta, şans yine de bizden yana olacaktır. Özellikle parasal konularda şansımız bol ve bereketli olacaktır. Etrafımızdan alacağımız destekler karşısında kendimizi güçlü hissedeceğiz.

İKİZLER

Sevgili İkizler; insan ilişkilerimizde arabuluculuk görevini üstlenebiliriz. Gergin olan arkadaş çevremizde ya da aile yaşantımızda yaşanan dargınlıklara son noktayı koymak isteyen taraf biz olacağız. Bu durum bizim için oldukça yorucu ve moral bozucu olabilir fakat bu işten başarıyla sıyrılacağız. İş ve kariyer alanımızda istediklerimizi elde etmek için aşırı çaba harcamamalıyız. Hayatı akışına bırakmak bu dönem içinde daha hayırlı olacaktır. Finansal olarak ise harcamalarımız artabilir.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; toplum önünde duruşumuz, mesleki kimliğimiz, etrafımızdan aldığımız eleştiriler gündemde olacaktır. Özellikle iş alanımızda sergilediğimiz tavırlar hedeflerimize ulaşmamızda önemli etken olacaktır. Spor dalları, kendimizi gösterebileceğimiz faaliyetler, kurslar daha fazla ilgimizi çekmeye başlayabilir. Finansal olarak beklentilerimiz varsa tarihinde gecikmeler olsa da beklenen para bize gelecektir. Her ortamda sakin kalmaya, ılımlı olmaya özen göstermeliyiz.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; yaşanacak Dolunay döngüsü bizleri özellikle aile yaşantımızla ilgili konularla meşgul edebilir. Miras, mal paylaşımı, nafaka, tazminat gibi finansal konular ilk etapta canımızı sıkıp bizi zorlasa da sonuç olumlu olacaktır. Hukuksal konularımız gündemde olabilir. Devam eden mahkemelerimiz, davalarımız daha yakından takip edilmelidir. İş yeri sahibi olanlar ise yeni yatırımlar yapmaktan uzak durmalıdır. Ekim ayının son haftasına bırakmamızda fayda vardır.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; bu dönem bizi ruhsal anlamda olumsuz etkileyebilir. Karşımızdaki insanları anlamakta zorlanabilir ya da anlamak için kafa yormak istemeyebiliriz. Bizi üzen ya da sıkıntı veren her olaydan kaçmak isteyebilir, kendi iç dünyamıza yönelebiliriz. Bu tavır bizim için çok hayırlı olacaktır. Özellikle aile içinde duruşumuz hakkında yapılan yorumlara kulak asmamalı, bizim için doğru olan neyse ona yönelmeliyiz. Bize gereksiz yüklenen misyonlar ruhsal yorgunluklara sebep olabilir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; parasal konularda her ne kadar çaba harcarsak harcayalım istediğimiz boyuta gelemediğimizi düşünerek kendimizi suçlamaktan, yeteneklerimizi sorgulamaktan kendimizi alamayabiliriz. Şanssız olduğumuzu düşündüğümüz sürece zaten istediğimiz berekete ulaşmamız çok kolay olmayacaktır. Her şeyden önce kaybettiğimizi düşündüğümüz gücümüzü yeniden elde etmek için uğraş verirsek, hayalimizin bize çok uzak olmadığını anlayacağız.

AKREP

Sevgili Akrepler; saklı kalmış ya da geçmişte bırakılmış konuların tekrar gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Özellikle aşk hayatımızda geçmişte yaşadıklarımız ve yaptığımız hatalarımız bu dönemde önümüze düşebilir. Bu durum kendimizi doğru ifade etmemize ve kendimizi savunmamıza engel olabilir. Her ne yaşarsak yaşayalım, sakin kalmalıyız. Karşı tarafın bizi hatalı görmesi bizim hatalı olduğumuz anlamına gelmemektedir. Kendimize güvendiğimiz sürece bu savaştan başarıyla çıkabiliriz. Biraz olayları zamana bırakmakta fayda vardır.

YAY

Sevgili Yaylar; etrafımızdaki sevdiğimiz kişilerin özel sorunları ile uğraşmak, manevi destekte bulunmak için görevler üstlenebiliriz. Bu kişinin bizim yardımımıza çok fazla ihtiyacı olduğunu göz önünde bulundurursak, yaptığımız eylemin ne kadar hayırlı bir iş olduğunun farkına varacağız. İçsel huzurumuz bizim için önemli bir kavram olacaktır. Arınma ve şifa çalışmaları, iç dünyamızda vakit geçirmek bize huzur verecektir. İş alanımızda ise değişiklik yapmak istiyorsak, ay sonuna bırakmamız daha hayırlı olacaktır.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; gergin ve acımasız tavırlarımız toplum önündeki duruşumuzu olumsuz etkileyebilir. Bencil tavırlarımız bizi zarara sürüklerken, bu durumdan dolayı etrafımızdaki kişileri suçlamaktan da kendimizi alamayabiliriz fakat bu konuda kimsenin hatası olmadığını, sadece bizim hayata bakış açımızın çok sert olduğunu bilmeliyiz. Yatırımlar, alım satım işleri, para giriş çıkışları konusunda da kendi bildiğimizi yapmak yerine, uzman kişilerden destek almamızda fayda vardır.

KOVA

Sevgili Kovalar; ilişkilerimizde dargın olduğumuz kişilerle aramızda pozitif gelişmeler söz konusu olabilir. Burada önemli olan her iki tarafında hatasını anlayıp, bir daha tekrarlamamak üzere barış imzalamak olmalıdır. Yapılan hatalar tekrarlanırsa, dönüşü olmayan kopukluklar yaşayabiliriz. Eğitim ve öğretim konuların da kendimizi eksik hissettiğimiz konulara yönelebiliriz. Kurslara başlamak, uzman kişilerden destek almak bize fayda sağlayacaktır. Finansal olarak ise mevcut durumu korumamız gerekmektedir.

BALIK

Sevgili Balıklar; duygusal anlamda bizi derinden etkileyecek bazı olaylar yaşayabiliriz. Haksızlığa uğradığımızı düşünüp, kendimizi dış dünyaya kapatabiliriz. Konumuzda belki haklıyız fakat bu içe kapanıklık uzun vadeli olmamalıdır. İş ve kariyer alanımızda takdir edilen, çalışmaları ile göz önünde olan bir karakter sergileyebiliriz. Yalnız olan Balıklar yeni bir ilişki isteyebilirler fakat doğru zaman değildir. Bu dönemde başlayan ilişkiler kısa süreli olabilir. Geçmişte kalan sevgili ile tekrar başlamak ise doğru bir karar değildir.