Esas olarak bir '' birlik bilinci çalışmasıdır.'' Paradoksal olarak birliği aradığımız bir

dönemde Hoponopono karşımıza çıkar ve tam da bu çalışma bizi evrensel olanla,

bir ve tek olanın enerjisi ile yakınlaştırır.

Kısaltılmış adı ile Hopo bir özür dileme, fark etme, her şeyin tekliğini idrak ve  kabullenme sürecidir.

Zihinlerimiz, maddi dünya algımız, bizleri sık sık yanıltır ve aslında kollektif  ile olan  bağımızı,birliğimizi unutmamıza neden olur. Hani deriz ya ''insan beşerdir, şaşar.''

Hopo; Amerikada bir akıl hastanesindeki psikiyatrın; hiç görmediği ve tanımadığı ve üstelik asla karşılaşmayacağı akıl hastalarının her birinin dosyalarını inceleyip,  yöntemi onlar adına uzaktan uygulaması ile her hastanın belli bir oranda iyileştiğinin fark edilmesi üzerine günümüz dünyasında tekrar önem kazanmış ve kullanılmaya başlanmış  eski Hawaii yerlilerinin kullandığı kadim bir şifa yöntemidir.

Bu şifalanma biçiminin esası, enerjileri çok yüksek ve değişim yapma gücü olan dört cümleye dayanır. Basittir. Hatta, verebildiği şifa gücüne oranlandığında şaşırtıcı derecede basit bir uygulamadır.

Şifa gücünü enerjisi çok yüksek aşağıdaki dört ana cümleden alır.

Bu cümleler şöyle der:

SENDEN ÖZÜR DİLİYORUM

LÜTFEN BENİ AFFET

SANA TEŞEKKÜR EDİYORUM

SENİ SEVİYORUM.

Tekniği uygular iken cümlelerin sırasında son iki cümlenin yeri ve enerjisi önem taşır;

Uygulamayı  ''SENİ SEVİYORUM'' diye bitirmek gereklidir, çünkü; çalışmanın enerjisinin o cümlenin güçlü titreşiminde sabitlenip yayılması ve muhattabına ulaşması sağlanmış olur.

Yani ''seni seviyorum'' enerjisinin sabitlendiğini hayal edin. O nedenle cümlelerin sırasının bozulmadan tekrar edilmesi daha uygundur.

Aslında kimden af diliyoruz?

Bu sorunun cevabı oldukça soyut olmakla beraber sezgisel olarak anlaşılabilirdir.

Bu yöntemde karşımızda illa ki bir muhattap şart değil. Zaten işin sırrı orada.

Bu dört cümle ile  ONA, O görünmez üst akla, zihin enerjimiz ile yani düşünce frekansında; ''Senle olan birlik bilincimi, var olan her şey ile bağımı, aynılığımı unutup, istemeden de olsa kendime ve diğerlerine zarar verdiğim, kıydığım, üzdüğüm, incittiğim, senden bu kadar ayrı düştüğüm ve düşürdüğüm için özür diliyorum, lütfen beni affet, sana; bana var oluştaki birliği bu kadar unuttuğumu hatırlattığın, bunun farkına varmamı sağladığın  olaylar yaşatıp, idrakimi yükselttiğin  için teşekkür ediyorum, senden dolayı, senin özünden gelmiş olmaktan dolayı kendimi ve herkesi seviyorum. SENİ SEVİYORUM!

Kısacası  VAR OLUŞA,  iyiliği ve kötülüğü, yanlışı ve doğruyu, olumluyu ve olumsuzu seçme, uygulama ve ya iptal etmenin sorumluluğunu üstleniyorum demiş oluyoruz.

Kollektif bilinçte kimse birbirinden ayrı değildir; bu anlamda; Amerikada ki akıl hastanesinde tanımadığı hastalara Hopo ile şifa uygulayan doktor, oluştaki birliğin gücünü kullanmış ve şöyle düşünmüştür eğer ben, sen, o, biz ayrı değilsek, bir bütünün parçaları isek, benim senin adına yapacağım her olumlu ve olumsuz edimin bir karşılığı olacaktır. Şu anda sen hasta isen ve dolayısıyla bir yetersizlik durumundaysan ben senin adına iyilik için, iyiliğin için , şifalanman için mücadele edebilirim ve sonucu seni iyileştiriken beni ve zincirleme olarak tüm şifalanma zamanı gelmiş olanları da sağaltacaktır. Çünkü biz biriz, birimize olan hepimize olur.

Yakın ve özel ilişkilerimizin şifalanmasında da aynı mantık geçerlidir. Yıpranmış bir ilişki biz olma gücünü yitirmiştir, istemeden de olsa taraflar birbirini incitmiştir. Ancak bu teknik ve özel seçilmiş cümlelerin desteği ile yaralanmış ilişkilerin enerjisi yükseltilebilinir ve ilişkiye devam etme desteği verilebilinir. Bu mucizeyi yaratmak mümkündür.

SENDEN ÖZÜR DİLİYORUM

LÜTFEN BENİ AFFET

SANA TEŞEKKÜR EDİYORUM

SENİ SEVİYORUM

Hoponopono kişilerin sorunları olan konulara göre modifiye edilip en yüksek verimlilikte çalışılması mümkün olan bir uygulamadır.

Yani hayatınızda kimlerle ve  hangi konularda sorunlarınız varsa direkt o konulara yönelik çalışma içeriği ile konularınıza  hep birlikte çare üretebileceğimiz bir sistemdir.

HOPONOPONO İlişkilerinizi, para kazanma imkanlarınızı,içinizdeki huzur ve mutluluk duygusunu HOPO yöntemini doğru olumlamalar kullanarak  iyileştirmek için beni arayabilirsiniz.

Sizlere destek vermek beni sevindirir.

İyilik ve hoşluklar ile kalınız.