Kartların, tarihi serüveni içerisinde Arabistan ve Hindistan topraklarında kullanıldığı da rivayet edilmektedir. Son şeklini aldığı yer olarak ise Fransa gösterilir.

Günümüzde kullanılan İskambil Desteleri Fransız yorumu ile oluşturulmuştur. Destede bulunun Kupa, Karo, Sinek ve Maça kartları dönemin Fransa’sında ki sınıfları temsil etmektedir. Bir farklı görüş olarak ise kartlar dört farklı element olan; hava, su, toprak ve ateş ile eşleştirilir. Her bir destede 52 kart bulunmaktadır.

Çağımızda oyun amaçlı kullanılan kartlar, geçmiş yüzyıllarda ki kâhinlerce geleceği görmek ve kehanette bulunmak amaçlı kullanılmıştır. Bu yöntem ile kehanette bulunan kişiler günümüzde de varlığını sürdürmektedir. İskambil kartlarını yorumlamak ve onları kullanarak; geçmiş, bugün ve gelecek ile ilgili tahminlerde bulunmak oldukça zordur. Kartların sırrına vakıf olan kişilerin sayısı ise düşünüldüğünden çok daha azdır.

Kartları okuyan yorumcular kendi yöntemleri ile çeşitli açılımlar gerçekleştirmekte, geçmişe ve geleceğe dair tespitler yapabilmektedir. İyi bir kart okuyucusu olmak için öngörü yeteneğinin yanı sıra, iskambil destesinin tarihini bilmek, kartların sırlarına vakıf olmak ve tüm bunları bir bütün olarak yorumlamak gerekir. Yorum yapılacak kişinin özellikleri ve soruları da dikkat edilmesi gerekilen bir diğer ayrıntıdır. Kartları yorumlarken astroloji ve tarot gibi diğer kehanet yöntemleri ile bağlantı kuran yorumcularda bulunmaktadır.

Siz de aklınızda ki soru işaretlerine cevaplar bulmak, kökleri geçmişe dayanan bu özel desteden faydalanmak istiyorsanız, uzmanlarımıza danışabilirsiniz.