Karma Yasalarının en önemlilerinden biri ve yazı dizimizin ilk dört büyük yasasının sonuncusu olan Sorumluluk Yasası var sırada…

Sorumluluk deyince hemen herkesin tüylerinin diken diken olduğunu biliyorum. Burada elbette ki yaptığınız her şeyin sorumluluğunu almak zorundasınız gibi korkunç ve tedirgin edici bir cümle kurmayacağım. Bu öyle bir olgu değil. Elbette ki sorumluyuz, fakat bu sorumluluk sadece cezalandırılmayı ve olumsuz koşulları içermiyor. Olumlu her durumdan da soruluyuz… Aslında bakın ne diyeceğim, gelin buna sorumluyuz demeyelim, şu sorumluluk kelimesini çıkartalım hayatımızdan. Buna yansıtma diyelim biz. Her türlü durumun yansıtıcısıyız ve her türlü durum bizim birer yansımamız diyelim. Belki karışık, belki sıkıcı, belki söze kolay… Her nasıl hissedersek hissedelim bu yasa tam olarak hayatınızın ve sizi çevreleyen koşulların sizin içinizin birer yansımanız olduğunu söylüyor.

Eğer hayatınızda bir problem varsa sizde de aynı problem içeride var demektir. Bu durumu temel duygu dinamikleri ile değerlendirmemiz gerekiyor elbette. Örneğin, aldatılma durumu, ya da terk edilmişlik durumu. Bu davranış biçimine maruz kaldığınızda ya da bu davranış ile başa çıkmak zorunda kaldığınızda, daha doğrusu bunu bir sıkıntı olarak hayatınızda gördüğünüzde hemen içeriye bakmak gerekiyor. İçeride güvensiz bir enerji söz konusu ise kendinizi hep sizin güveninizi sarsacak kişilerle bir arada bulursunuz. Aldatmak bir seçimdir ve çevrenizdekilerin hep size karşı bu olumsuz seçimi yapmakta olduğunu görür ve “ Benim hayatım hep böyle mi geçecek?” dersiniz. Evet demek çok acı ama evet. Şayet içerideki güvensiz enerjiyi eğitmez ve kendi güvenli sığınağımızı yaratmazsak her zaman bize bu içerideki güvensizliği hatırlatıp yaşatacak kişilere doğru kayarız… Aslında bir açıdan düzeltilmesi gerekene doğru itiliriz… Terk edilmek de aynı dinamiği içeriyor. Karma bizlere diyor ki, tam olarak, “çevrene bir bak, nerede sorun var? Paran yoksa eğer gelecek kaygın var demektir… Aldatılıyorsan güvenmiyorsun demektir… Yalnızsan ölmekten korkuyorsun demektir… Ben Karma olarak senin acı çekmeni istemiyorum. Sana sorunu gözünün önüne getiriyorum ki gör ve hemen değişime başla.”… İşte tam da can alıcı nokta burası…

Her zaman söylerim. Bir şey şayet 3 defadan fazla tekrarlıyorsa burada bir mesaj var demektir. Sıklıkla suiistimal edildiğinizi fark etmişseniz ve bundan rahatsızlık duyuyorsanız belki de herkesin sizi sevmesi için çabalıyorsunuz. Bunu hemen bırakmalısınız. Sizi sevmeleri için harcadığınız çabayı kendinizi sevmek için harcamanız gerektiğini söylüyor evren size demektir. Elbette ki uyması kolay bir yasa değil. Ancak denemeye değer.

Evrenin size verecekleri sınırlı değildir. Sonsuz nimete sahip olabilirsiniz. Asla bitmez ve bitmek zorunda da değildir. Tek yapmamız gereken bu alış-veriş içinde bencil olmamak. Vermeden almak mümkün değil. Verdiğinizin de mislini alma şansımız var. Karma yasalarını önemsiyorum, ilgilendiğinizi bildiğim için bu dört ana yasayı tek tek açıklamaya çalıştım. Yasalar 10 tane… Sıklıkla değinmeye devam edeceğim.

Işıkla kalın.