5 Mart’a kadar Balık burcunda kaldıktan sonra Kova burcuna geçiş yapacaktır ve 10 Mart’ta gerilemesi Kova burcunda son bulacaktır, 17 Mart’ta tekrar Balık burcuna geçiş yapacaktır ve 12 Nisan’a kadar Balık burcunda kalacaktır.

Retro, aslında gezegenin gerilemesi ile bağlantılı değildir sadece gezegenlerin hızlarının yavaşlamasıdır ve bu yüzden de gezegenlerin temsil ettikleri konularda aksaklıklar, yavaşlamalar oluşmaktadır. Merkür gezegenini en iyi temsil eden iletişimdir. Bu dönemde özellikle iletişimlerimizde, algılarımızda, düşüncelerimizde bizleri olumsuzluğa sürükleyebilir.

Merkür gerilemesi boyunca özellikle ikili ilişkilerimize çok dikkat etmeliyiz. Bu dönemde mantık devre dışı kalır, duygusallık ön plana olacağı için vereceğimiz kararlar pek sağlıklı olmayabilir. Eski sevgiliye dönmek istiyorsak, onu özlediğimizi düşünüyorsak, ya da bu duyguları o yaşayıp bize geliyorsa mutlaka zamana bırakmalıyız. Merkür gerilemesi bittikten sonra bu eylemimizden dolayı pişmanlıklar duyabiliriz. Medya üzerinden yapılan işlerde deşifre olanlar, ünlü kişilerin bazı durumlarının ifşa olması, insan ilişkilerimizin bozulması gibi olumsuzluklara hazırlıklı olmalıyız. Borsa da dalgalanmalar da önemli bir faktör olacaktır.

Merkür Retrosu' nun Burçlar Üzerinde ki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; Balık burcu duygusallığı temsil ettiği için özellikle insan ilişkilerimizde bozulmalar olacağı kadar, eskide kalmış fakat halen içimizde yara olarak kalmaya devam eden bazı kişilerin de bize geri dönüşleri yaşanabilir. Bu dönemde konu her ne olursa olsun şunu unutmamalıyız ki, herkes bu hayatta mutlaka ikinci bir şansı hak eder. Konu ne olursa olsun duygusallığımıza çok fazla kapılmadan hareket etmekte fayda vardır.

BOĞA

Sevgili Boğalar; bu dönemde eski sevgilinin bize geri dönmek istemesi kafamızı bir hayli karıştırabilir. Bu kişi bize geçmişte ne kadar hata yapmış olsa da onunla tekrar bir şeyleri denemek isteyebiliriz fakat bu süreçteki duygusallığımız Nisan ayında son bulacaktır ve yine tekrar başlamakla ne kadar büyük bir hata yaptığımızı anlayabiliriz. Geçmişte yaşamaktansa, yeni enerjilere geçiş yapmak çok daha hayırlıdır. İş alanımızda da olumsuz tavırlardan uzak durmalıyız.

İKİZLER

Sevgili İkizler; özellikle ortak yapılan işlerimizde bir ayrılık yaşadıysak, mutlaka tekrar bir araya gelmek söz konusu olabilir. Yarım kalmış işlerimizi tamamlamak için bizi adımıza mükemmel bir döngüdeyiz. İş ve kariyer alanımızda bizi bekleyen yarım kalmış işleri bitirip, dağınık sistemden bir an önce kurtulmalıyız. Ev değişikliği yapmak için Nisan ayına kadar beklemeliyiz. Şu an vereceğimiz karardan dolayı sonra pişmanlık duyabiliriz. Harcamalarımıza çok dikkat etmeliyiz.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; grubumuzda gerçekleşecek olan Merkür gerilemesi bizi oldukça duygusal ve kırılgan yapabilir. Kötü biten bir ilişkiyi tekrar gündeme getirmek için epeyce çaba harcayabiliriz fakat karşı tarafın bu duruma pek sıcak bakmayacağı bir dönemdir. Bir şeyleri düzeltmek isterken bir an da hayal kırıklığı yaşamamak için bir süre daha beklemekte fayda vardır. Aile içinde kırgınlıklar varsa bu dönemde barış imzalayabiliriz çünkü bu görev bize düşecektir.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; geçmişte kaçırdığımıza inandığımız bazı fırsatlar tekrar karşımıza çıkabilir. Yeni ortaklıklara, ilişkilere başlamaktansa, bu fırsatları doğru değerlendirmek için harekete geçmek daha mantıklı bir yol olacaktır. İş ve kariyer alanımızda yapmak istediğimiz sözleşmeleri, anlaşmaları mutlaka ertelememiz gereken bir dönemdeyiz. Fikir olarak yanıldığımızı anlayabilir ya da maddi olarak zarara uğrayabiliriz ve bu durum bizi oldukça gergin ve sinirli yapabilir.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; özellikle ikili ilişkilerde gelip geçici duygulardan uzak durmamız gereken bir dönemdir. Hayatımıza yeni birini aldıysak, kısa süreli ve macera dolu bir ilişki gibi görmeyerek, kalıcı olabileceğini de düşünerek hareket etmeliyiz. Olumsuz düşünceler bizi her daim hata yapmaya ittiğini unutmayalım. Hayatımızın her alanında hep ikinci bir olasılığı elimizde yedekte tutmaktan vazgeçmemiz gereken bir süreçtir. Duygularımızı serbest bırakmalıyız.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; ikili ilişkilerimizde daha fazla şefkat ve sevgi göstermenin tam zamanıdır. Kendimizi kasmadan hareket etmeye çalışmalıyız. Karşı tarafın bizden gelecek en ufak bir ışığa ne kadar ihtiyacı olduğunu anlamak hiç te zor değil. İş ve kariyer alanımız, ev hayatımız bazı sorunlarla savrulurken, bizim sakinliğimiz ve anlayışlı duruşumuz sayesinde çözüme kavuşabilir. Finansal olarak bakıldığında gereksiz harcamalara meyilli bir dönemdeyiz. Can sıkıntısında yerli yersiz alışverişler yapabiliriz.

AKREP

Sevgili Akrepler; bu dönemde özellikle ikili ilişkilerimizde kimseye söz vermemeliyiz. Evlilik, nişan, söz gibi konularımız varsa mutlaka bu kararlarımızı ertelemeliyiz. Nisan ayında bu verdiğimiz karardan dolayı pişman olabiliriz fakat iş işten geçmiş olabilir. Aile içinde gizli kalmış bazı konular gün yüzüne çıkabilir. Bu durum bizi oldukça şaşırtabilir ama yine de böyle önemli bir konunun açığa çıkması herkes açısından hayırlı olacağını unutmamalıyız.

YAY

Sevgili Yaylar; iş ve kariyer alanımızda değişiklik yapmak isteyebiliriz. Bu süreçte işimiz ve üzerimizdeki sorumluluklar bizi oldukça sıkabilir, özgürlüğümüzün kısıtlandığını hissedebiliriz. Yaşam kalitemizden ödün vermek adına bile olsa iş değişikliği yapmak bizim için kaçınılmaz bir eylem olabilir fakat şimdiden söylemeliyim ki, mevcut durumumuzu korumamız gereken bir süreçtir. Aşk hayatında yalnız olan Yaylar ise bir süre daha bu şekilde devam edebilirler. Yeni başlayan ilişkiler kısa vadeli olabilir.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; Balık burcunda gerileyen Merkür bizleri bazı konularda yalan söylemeye itebilir. Aslında niyetimiz sadece günü kurtarmaktır fakat bu durum bize pahalıya patlayabilir. Özellikle iş ve aşk hayatımızda her zaman olduğumuz gibi, dürüst ve karşıdan gelecek tüm eleştirilere açık bir tavır sergilemeliyiz. İş ortaklarımızla aramızda problemler varsa olayları akışına bırakmamız gerekmektedir. Bu dönemde olumsuzluklar her daim bize zarar verebilir. Kendimizi savunurken, kırıcı olabiliriz.

KOVA

Sevgili Kovalar; eşinden ya da sevgilisinden ayrı olan Kovalar için bu dönem tam bir barışma dönemidir. Kırgınlıklardan uzak, yüzleşmeleri geri plana atan yani hayatı şimdiki zamanda yaşamak isteyen bir tavır sergileyebiliriz. İş alanımızda bize verilen sorumlulukların ağır geldiğini düşünüp, kendimize acıyabiliriz fakat şunu unutmayalım ki, güçlü ve tecrübeli olmasaydık, bu sorumluluklar bize asla verilmezdi yani üstesinden gelebileceğimiz kesindir.

BALIK

Sevgili Balıklar; burcumuzda gerçekleşecek olan Merkür gerilemesi boyunca bazen mutsuz, bazen de hayata karşı aşırı pozitif ve enerjik bir duruş sergileyebiliriz. Bu durum Nisan ayına kadar böyle devam edecektir. İş alanımızda değişiklik yapmak ya da yatırım yapmak için beklemeliyiz. Alım satım işlerimiz de yavaşlatmalıyız. Satışta olan bir taşınmaz malımız varsa, müşteri çıksa da satışta bazı aksaklıklar yaşanabilir. Aşk hayatımız gündemde olacaktır. Var olan ilişkimizde olumsuzluklar ortaya çıkarken, yalnız olan Balıklar da eski sevgilinin dönmek istemesinden dolayı can sıkıntıları yaşayabilirler.

Balık burcunda gerçekleşen Merkür Retrosu ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerinde ki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.