Yani mutluluğun sırrı vücutlarımızdadır… Timus noktasını mutluluğa açılan bir kapı olarak da adlandırılabiliriz. Timus bağışıklık sistemimiz ile bağlantılı önemli bir bezdir. Bebekler de aktiftir, ergenlikte ise Timus gelişimini tamamlamaktadır, daha sonrasında Timus tersine işlemeye başlamaktadır. Bu ters işleyişi yoluna koymak bizlerin elinde !!! Bağışıklık sistemi üzerine çalışan çoğu bilim insanları şu günler de Timus’un en yüksek limitlerde çalışması amacı ile araştırmalarını sürdürmektelerdir. Timus ile bağışıklık sistemimiz birbirini desteklemektedir.

TİMUS’un modern kesimler de popülarite kazandığını düşünsek de; Aslında çok uzun zamandır bir çok medeniyet de insanlar Timus’un farkındalardır. Bu duruma örnek olarak Anadolu insanlarını örnek gösterebiliriz. Anadolu da ağıt yakan kadınların göğüslerine vurarak ağıt yaktıklarını hepimiz dizilerde, filmlerde, kitaplarda görmüşüzdür veya birebir şahit olmuşuzdur. Bu davranış insan beyninin otomatik olarak bilinçsizce gerçekleştirdiği bir davranıştır.

Peki, bu vücudumuzda bulunan mutluluk sihri nerededir?

Timusumuz göğüs iman tahtası denilen bölgemizde bulunmaktadır. Boynunuzun alt kısmına göğüs kemiğinize iki parmağınızı koyun ve işte Timustasınız...

Timusumuzu nasıl harekete geçireceğiz?

Hafif vuruşlar, yavaşça masaj ve dokunmak en sağlıklı yöntemlerdir. Hafifçe dilimizi damağımıza değdirmekte Timusu uyaran bir davranıştır. Kahkaha atmakta uyarıcı davranışlar arasında bulunmaktadır. Timus bezi ne kadar uyarılır ise salgıladığı hormonlar aracılığı ile mutluluk hissi ortaya çıkartır. Bu salgılanan hormonlar mutluluğun yanı sıra aynı zamanda gençlik hormonu da salgılamaktadır.

Timus bezi vücudumuzdaki enerjinin bulunduğu beyin ve vücut arasındaki bir bağlantı yoludur.

Bu sebeple enerjimiz de bir düşüklük hissettiğimizde timustan yardım almamız kaçınılmazdır. Stres anında Timus bezimiz ufalıyor ve yaşam enerjimiz azalıyordur Bu durumda;

Parmaklarımız ile yavaşça dokunmak ve ya hafifçe bir masaj ile Timus’u aktif hale getirebiliriz. Bunu yaklaşık 20 dakika kadar yapmanız ve derin nefes alıp vermeniz gerekmektedir.

Timus noktası harekete geçtiğinde bunu fark etmemenize imkân bulunmamaktadır. Kendinizi mutlu hissetmeye başlayacaksınız. Bu egzersizin her gün yapılması gerekmektedir. Kısa sürede değişimi göreceksiniz.

Şimdilik hepinize sevgiler…