Bu tutulma sırasında Jüpiter gezegeni Yeni ay ile kavuşacaktır. Jüpiter gezegeninin olumlu ve ılımlı özelliği sayesinde tutulma boyunca genel olarak hepimiz ılımlı ve daha sevecen bir tavır sergileyeceğiz. Satürn Oğlak burcunda güçlü bir etki yaratırken, Mars ve Neptün gezegenleri de uyumlu bir açı halindeyken, yeni yıla girerken enerjilerimiz yüksek ve verimli kararlar verebilecek güçlü düşüncelerimiz olacaktır. Birçok gezegenin Oğlak burcunda birikmiş durumuna şahitlik ederken, hayatımızın her alanında kararlı, sabırlı ve geleceğe daha emin adımlar atacağımız bir döneme girmekteyiz.

Oğlak burcunun birçok özelliklerini hepimiz zaman zaman üzerimizde hissedeceğiz. Hayatımızın her alanında otoriter, disiplin, hırslı, tutucu düşünceler ve her yaptığının doğru olduğu ısrarla kabullendirmeye çalışan tavırlar içinde olabiliriz. Ev alanımız içinde bazı değişiklikler yapmak isteriz. Evi değiştirmek ya da eşyaları değiştirmek için kolları sıvayabiliriz. Özellikle aile içinde geçmişte yaşanan bazı sorunların şimdi ki hayatımızı etkilemesinden kurtulmak için geçmişimizle vedalaşıp, tamamen geleceğe odaklanabiliriz.

Bu yıl içinde yaşadığımız son Güneş tutulmasında ve Yeni ay döngüsünde bizler istesek te, istemesek te yeni yıla daha güçlü ve hırslı gireceğimiz kesindir. Yeni başlangıçlar, alınan radikal kararlar, iş alanına getirilen yeni düzenlemeler önümüzdeki bir yıl boyunca tutulmanın etkisi ile hayatımızda kalacaktır.

Oğlak Yeni Ay’ının Burçlar Üzerindeki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; uzun zamandır görmezden geldiğimiz ve ertelediğimiz bazı durumlar, olaylar karşımıza çıkabilir. Kısa süreli hızlı ve çaba göstermemiz gereken bazı adımlar atmak zorunda kalsak ta, bunu başardıktan sonra bir yıl boyunca maddi ve manevi bir rahatlama söz konusu olacaktır. Önümüze çıkan bütün sorunları ertelemeden yerinde ve zamanında çözüme kavuşturduğumuz sürece yolumuz açık olacaktır. Almamız gereken bir miktar para varsa bize ulaşacaktır.

BOĞA

Sevgili Boğalar; yaşanacak Güneş tutulması ve Yeni ay döngüsü şans evimizi harekete geçirecek etkiye sahip olacaktır. Bu süreçte durağan ilerleyen hayatımızda büyük değişimler söz konusu olacaktır. Boğa burcu genelde değişimden uzak durup, düzenini bozmamak adına elinden geleni yapan bir karaktere sahiptir fakat hayata bakış açımız değiştikçe, yaşam koşullarımızda daha konforlu ve keyifli olmaya başlayacaktır. Beklenen güzel haberler, hukuki işler, nafaka, davalar gibi konularda da olumlu gelişmeler yaşanacaktır.

İKİZLER

Sevgili İkizler; aile içinden bazı bireylerin desteği ile finansal sorunlarımıza çözüm getirebileceğiz. Bu dönem bizi parasal konularda etkileyecektir. Elimizde henüz ulaşmamış, gelmesini beklediğimiz para üzerine hayal kurmaktan kaçınmalıyız, elimizde ki var olan parayı da doğru kullanmalıyız. Gereksiz harcamalar ilerde sıkıntı yaşamamıza sebep olabilir. İş alanımızda insanlarla aramızda bazı sorunlar yaşanabilir. Böyle bir durum karşısında mümkün olduğunca tartışmadan uzak durmalıyız.

YENGEÇ

Sevgili Yengeler; bu süreçte uzun süredir kafamızı kurcalayan özellikle aşk hayatımızı etkileyen olumsuz düşünceler ve olaylar artık yerini güzelliklere bırakacaktır. Bize iyi gelecek, hayatımızın herhangi bir alanında bize fayda sağlayacak yeni insanlarla tanışabilir, yeni birlikteliklere başlayabiliriz. Var olan ilişkilerimiz içinden çıkılmaz bir hal aldıysa, çaba göstermek yerine bitişler yaşayabiliriz. Finansal olarak ise bütçemizi doğru kontrol edebileceğimiz bir dönemdeyiz.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; yaşanacak Güneş tutulması ve Yeni ay döngüsü bizim iş ile ilgili enerjimizi bir hayli yükseltecektir. İş arayanlar istedikleri gibi bir iş bulabilecektir. Mesleğini değiştirmek isteyenler de yeni kurslara başlayabilir, uzman kişilerden dersler alabilirler. İş yeri sahibi olan Aslanlar da iş çevresinden bazı kişilerin tavsiyelerine kulak verip, işlerimize dair yeni yatırımlar yapmak isteyebiliriz.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; bu dönem özellikle aşk hayatımızın hareketlenmesine vesile olacaktır. Yalnız Başaklar çok uyumlu bir ilişkiye başlayabiliriz. Hayatı fazlasıyla ciddiye alan Başaklar bu ilişki sayesinde hem mutlu hem de hayata daha ılımlı bakan bir tavır sergileyebilirler. Yatırım yaptığımız ya da yapmaya hazırlandığımız konularla ilgili güzel gelişmeler söz konusu olacaktır. Parasal olarak daha güçlü bir döneme girmekteyiz.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; yaşanacak Yeni ay döngüsü ve tutulma ailemiz, evimiz ve ikili ilişkilerimiz üzerinde büyük etkiler yaratabilir. Ev almak ya da satmak söz konusu olabilir. Alım satım işlerimizde büyük kazançlar sağlayabiliriz ancak önemli olan bu dönemde doğru kişilerle iş yapmamızdır. Aile içinde miras ile ilgili bazı konuşmalar olabilir. Böyle bir durum karşısında çok fazla gergin olmamaya, kırıcı söylemlerde bulunmamaya özen göstermeliyiz.

AKREP

Sevgili Akrepler; bu dönemde durağan ilerleyen işlerimizde hızlanmalar söz konusu olacaktır. Bu durum bizi hem şaşırtacak hem de sevindirecektir. Uzun zamandır ideallerimize ulaşmak adına verdiğimiz mücadelelerin sonucunu almaya başlayacağız.  İş alanımızda yükselmeler, terfi, zam gibi konularda farklılıklar yaşayacağız. Geçmişte kalan bir ilişkimiz tekrar gündeme gelebilir fakat bize istediğimizi verebilecek bir ilişki olmadığını bilmeliyiz.

YAY

Sevgili Yaylar; bu dönemde yaşanacak Yeni ay döngüsü bizi finansal konularda güçlendirecektir. Ortak yapılan işlerde kazançlar elde edebiliriz. Yeni iş yeri açmak ya da var olan işimizi büyütmek için yapmak istediğimiz projelerimiz varsa, bu süreçte gerçekleştirebiliriz. İkili ilişkilerimiz de ise farkındalıklar yaşamaya başlayabiliriz. Var olan ilişkimizin bize ne verdiği ya da vermediği konusunda analizler yapabiliriz. Sonuç ne olursa olsun bizim için hayırlısı olacağına inanmalıyız.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; burcumuzda gerçekleşecek olan Yeni ay döngüsü ve Güneş tutulmasında ruh halimiz biraz karmaşık olabilir. Bunun sebebi ise birçok gezegenin bizim burcumuzda buluşmasından kaynaklı olacaktır fakat ne olursa olsun güçlü, hırslı, istediğini alana kadar çaba gösteren bir karakter olabiliriz. İş alanında her zaman gösterdiğimiz disiplinli, hırslı duruşumuz bu dönemde biraz daha artabilir. Her şey gayet yolunda ilerlerken, tek dikkat etmemiz gereken konu iletişimlerimiz olacaktır. Sakin ve ılımlı olduğumuz sürece her konuda başarı elde edebiliriz.

KOVA

Sevgili Kovalar; etrafımızda olup biten olumsuz olaylardan uzak durup, kendi iç dünyamızda bir süre yaşamaya karar verebiliriz. Eğitim ve öğretim alanları ile ilgili işlerimiz varsa değişimler söz konusu olabilir. Yurtdışı ile bağlantılı işlerimizde hızlılık olacaktır. Sözleşmeler, imzalar, kontratlar için uygun bir dönemdir. Ev değişikliği yapmak isteyenler de zevklerine ve ihtiyaçlarına uygun ev bulabilirler. Aile içine yeni bir birey katılabilir. Aileden biri evlenebilir ya da bebek gelebilir.

BALIK

Sevgili Balıklar; özellikle finansal konularda şansımız oldukça yüksek olacaktır. Genel yaşam akışımızda ihtiyacımız olan harcamalarımız dışında keyfi harcamalar da yapabiliriz. Kendimize daha fazla vakit ayırıp, görsel açıdan değişiklikler yapmak için farklı alanlara yönelebiliriz. Estetik alanlarına yönelik operasyonlar yaptırmak istiyorsak uygun bir dönemdeyiz. Gelecek yıl ile ilgili yapacağımız planlarımızın başında yaşam kalitemizi daha yüksek seviyeye taşıyacak alternatifler gündemde olacaktır.