Bu dönemde kendimizi güçlü hissettiğimiz konular hakkında endişe ve kaygılanabiliriz. Elimizde var olan enerjimizin ve gücümüzün bizim için yeterli olmadığını düşünüp, gereksiz duygular içine girebiliriz. Plüton gerilemesi olumsuz olaylar karşısında sakin davranmamızda büyük etkisi olan bir süreçtir ancak her ne kadar duygularımızı, öfkemizi bastırabilecek gücümüz olsa da kendimize zarar vermekten çekinmeyebiliriz. Kötü alışkanlıklara başlamak, intihar eğilimi gibi olaylar en çok bu dönemde ortaya çıkmaktadır.

Özellikle iş ve finansal konularda her an elimizdeki gücü kaybedecek gibi panik tavırlar sergileyebiliriz. Merhamet ve anlayış göstermek için elimizden geleni yapmamız gereken bir zamandır. Mantıkla hareket etmek isteyebiliriz fakat profesyonel olmak ya da başarılı olmak adına iyimser olmaktan kaçınmamalıyız. Bırakalım ne olacaksa olsun ancak gün sonunda biz huzurlu olalım. Borca girmek için doğru bir zaman değildir.

Toprak grubundan olan burçlar; Özellikle parasal konularda çok dikkatli olmalıdır. Elimize geçen toplu bir parayı harcama konusunda yanlışlar yapabiliriz. İleriyi düşünerek hareket etmeliyiz. Bulunduğumuz ortamlara ayak uydurmakta zorlanabiliriz.

Su grubundan olan burçlar; Genelde duygusal özelliğe sahip olan Su burçları bu dönemde daha gergin ve acımasız bir tutum sergileyebilirler. Bu durum etrafımızdaki kişilerin bizden uzaklaşmasına sebep olabilir.

Hava grubundan olan burçlar; İş ve kariyer konularında üzerimize düşen görevleri yerine getirmekte zorlanabiliriz. Konuya odaklanmakta zorluklar yaşanabilir. Aşk hayatımızda yaşanan olumsuz olayları iş hayatımıza aktarmayalım.

Ateş grubundan olan burçlar; Aşk hayatımızda bazı konular hiç gündemden düşmeyebilir. Dönüp dolaşıp aynı konular üzerinde tartışmak bizleri yorabilir. Bu durum kısa vadede son bulmazsa beklenmedik ayrılıklar söz konusu olabilir.

Plüton Retrosu' nun Burçlar Üzerindeki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; Özellikle iş alanında hırs gibi kötü duygulardan uzak durmalıyız. Böyle bir durumla karşılaştığımızda sakin davranmalıyız. Hayatımızda önemli olan bazı konuları geniş zamana yayabiliriz. Devlet işleri ile ilgili işlerimizde olumlu sonuçlar oluşabilir. Hukuki işlerimizin hızlanması söz konusu olacaktır. Koç erkekleri dış dünyaya biraz fazla yönelebilirler ve bu durum ikili ilişkisi olanları olumsuz etkileyebilir. Finansal konularda şanslı bir dönemdeyiz.

BOĞA

Sevgili Boğalar; Bu dönemde bilinçaltındaki gizlenmiş duyguları bilinç üstüne çıkarabiliriz. Gereksiz şekilde takıntılı davranabiliriz. Bu durum özellikle etrafımızdaki kişilerin bizden uzaklaşmasına sebep olabilir. Geçmişi irdelemenin kimseye faydası olmadığının farkına varmalıyız ve geleceğe odaklanmalıyız. Plüton zihinsel dürtüleri ortaya çıkaran bir gezegendir ve burada önemli olan olumlu yönde bunu kullanmamızdır.

İKİZLER

Sevgili İkizler; Bu dönemde finansal konularda beklenmedik yükselişler ya da inişler yaşanabilir. Ters köşeler yaşayabiliriz fakat burada önemli olan doğru hareket etmektir. Acele davranmadan, detayları inceleyerek, bütçeyi kontrol ettiğimiz sürece zarar görmeyiz. İkili ilişkilerimizde gerginlikten uzak durmalıyız. Etrafımızdaki bazı kişilerin maskelerini düşürecek gelişmeler yaşanabilir. Bu durum karşısında kendimizi kötü hissedebiliriz ancak en azından kime güvenip, güvenmeyeceğimizi anlamış olacağız.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; İş ve kariyer konularında daha hırslı, verimli, hedeflerimize kendimizi daha yakın hissedeceğimiz, daha kolay organize olabileceğimiz bir dönem yaşayabiliriz. Kariyerimizle ilgili yeni girişimler, gücümüzü ortaya koymak, hedef belirleyip bu hedeflere doğru yönelmek için harika bir süreçte olacağız. Burada en önemli unsur planlarımızı etkileyecek fikirler almaktan kaçınmamız olmalıdır. Etrafımızdaki kişiler yerli yersiz yorumlar yapsa da kendi doğrumuzdan şaşmamalıyız.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; Bu dönemde özellikle iş alanımızda ve ikili ilişkimizdeki otoritemizde sarsılmalar yaşanabilir. Ruh halimizin karışık olması bu konularda başarısızlığı bize getirecektir. Kendimizi uğraştığımız işe vermekte zorlanabiliriz. Üst düzey yöneticilerle aramızdaki iletişimlerde bazı sorunlar yaşanabilir. Elimizdeki parayı değerlendirme konusunda yanlış deneyimler yaşayabiliriz. Yatırım yapmak isteyenler ise mayıs ayına ertelerse daha fazla kazanç elde edebilirler.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; Bu dönemde etrafımızdaki insanlarla yüzleşmeler yaşayabiliriz. Bu yüzleşmeler bizi her ne kadar sarsacak olsa da bundan sonra ki süreç bizim için daha anlamlı ve hayırlı olacaktır. Attığımız adımlar doğru şekilde yapılmış olsa da bu gerilemede bazı aksaklıklar yaşanabilir. Stresten uzak durmaya çalışmalı, olaylara farklı açıdan bakmaya çalışmalıyız. Aşk hayatımızda bizim için oldukça önemli gelişmeler yaşanabilir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; Özellikle ailevi konularda sakinliğimizi korumaya özen göstermeliyiz. Geçmişte yarım bıraktığımız eğitimimiz var ise bunu tamamlamak için doğru bir zamandır ancak yeni bir kursa ya da eğitime başlamak için doğru zaman değildir. Kendimizi yetersiz hissettiğimiz ilişkimize daha fazla zaman ayırmalı, kendimizi doğru ifade edebilmek için çaba harcamalıyız. İş alanımızda ise terfi, zam gibi konular adına beklentilerimiz varsa biraz daha beklememiz gerekebilir.

AKREP

Sevgili Akrepler; Bu dönemde alım satım işlerimizden zarar görebiliriz. Yapacağımız işle ilgili doğru araştırmalar yapıp, doğru adımlar atmalıyız. İş ve kariyer alanında kendimizi geliştirmek adına yeni kurslara başlamak isteyebiliriz fakat bu kurstan istediğimizi alabilmek konusunda karmaşalar yaşayabiliriz. Özellikle Akrep kadınları bu süreçte karşı cinsle fikir çatışmaları yaşayabilirler. Evimizi değiştirmek istiyorsak ertelememiz gerekmektedir.

YAY

Sevgili Yaylar; Duygularımızı kontrol etmekte zorlanacağımız bu süreçte ikili ilişkimizde sorunlar yaşanabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmak bize düşecektir fakat aşırı duygusal ruh halimiz buna pek izin vermeyebilir. Kötü alışkanlıklara eğilim yaşıyorsak, bu dönemde kontrolümüzü elden bırakmamalıyız. Finansal konularda harcamalarımızı kontrol altına almalıyız. Sosyal faaliyetlere çok fazla para harcayabiliriz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; Burcumuzda gerçekleşen Plüton gerilemesi iç dünyamıza dönmemize sebep olabilir. İnsanlardan, olaylardan uzak durmak isteyebiliriz. Etrafımızda olup bitene karşı duyarsız kalabiliriz. İş yeri sahibi olan Oğlaklar, iş yerinde bazı değişiklikler yapmak isteyebilirler. Çalışanlarımız varsa, onlarla aramızdaki iletişimlerde yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir. Sakin bir ruh halinde olacağız fakat ani çıkışlarda da bulunmamız mümkündür. Öfke kontrolümüzü iyi ayarlamalıyız.

KOVA

Sevgili Kovalar; Aile büyükleri ile bağlarımızı güçlü tutmak zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz. Aile içinde yaşanan bazı tatsız olaylar karşısında diğer aile bireyleri ile fikir çatışmaları yaşayabiliriz. Bir süre aileden uzak kalmak isteyebiliriz. İş alanında elimizdeki evraklar, projeler konusunda bazı aksilikler yaşanması mümkün olabilir. İş arayan Kovalar ise yeni iş teklifleri alabilirler fakat acele karar vermemeliyiz.

BALIK

Sevgili Balıklar; Duygusal ruh halimizden sıyrılıp, mantığımızla daha fazla hareket edeceğimiz bir dönemdir.  Bu bizim için çok faydalı olacaktır çünkü duygusal davrandığımızda genellikle hata yapabiliyoruz. Bu gerileme döneminde özellikle eşlerimiz ile aramızda soğuk savaş çıkabilir. Kendimizi doğru ifade etmekten kaçınmamalıyız. Finansal konularda ek gelir elde etmek isteyenler için zorlu bir süreç olacaktır fakat asla kararımızdan dönmemeliyiz çünkü kısa süre içinde istediğimiz gibi iş bulabiliriz.

Oğlak burcunda gerçekleşen Retro ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.