Kimisi daha net olur ve uyandığımızda bu rüyanın özel olduğunu hissederiz, kimisi de genel semboller barındırdığı için önemsizmiş gibi gelir bize ve “a.. bu bilinçaltı” deriz. Ancak genel ya da özel, tüm semboller birer mesaj içerir.

Öncelikle şu bilinçaltı konusuna kısaca bir değinmek istiyorum. Genel açıklamaya göre, günlük yaşantımızın bıraktığı izler olarak, korkularımız, kaygılarımız, isteklerimiz, arzularımız gibi duyguların yönlendirmesiyle zihnimizde oluşan kayıtların alanı olarak değerlendirilir. Bize aitmiş gibi görünen ama bir o kadar da bizden bağımsız olan kayıtlar… Şimdi bu noktada bilimi yadsıyacak değilim, ancak buraya eklenmesi gereken önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum. Uyku hali, bedensel gereksinimlerin en aza indiği ve uyanıkken yani dünya ile ilişkili iken kullandığımız duyularımızın kapandığı bir süreçtir. Bu hal içinde enerjimiz ya da ruhumuz diyelim, bedenin sınırlamalarından kurtulur. Evren ile yani yaratıcısı olan ve parçası olduğu büyük benlik ile doğrudan iletişim kurabilir konuma gelir. Uyku halinin ölüme bu denli benzetilmesinin de nedeni budur. Ruh artık bedenden, zamandan ve mekândan sıyrılmış olarak, kolaylıkla yaşamlar arasında ya da zamanlar arasında dolaşabilir, rehberlerine kolaylıkla ulaşabilir. Açıkçası tam da atalarımızın bize dediği gibi, uyku sırasında ruh küçük bir gezintiye çıkar. Bu bedeni terk etmesi demek değildir. Artık bedenin kısıtlamalarından çok daha üstün bir hal alması dolayısıyla her yerde ve her zaman diliminde olabilmesi anlamına gelir. Aslında farkında bile olmadan ne kadar yüce bir hal yaşıyoruz her gün…

Gelelim rüyalara... Uyku durumunda ruhun hali böyleyken elbette ki görülen ya da gösterilen görüler, sıradan bir bilinçaltı yorumuna indirgenemeyecek kadar önemli ve ciddidir. Bu sırada yani uyku halinde Evren ile aramızdaki engeller kalktığı için birçok cevap, birçok rehberlik alırız. Özellikle de niyet edilerek yatılan rüyalarda ki dua okumanız ya da sadece niyet etmeniz arasında bir fark yoktur, daha temiz görüler görmemiz söz konusu. Herkesin niyetleri ve cevapları birbirinden farklı olduğu için genel anlamda bir rüya yorumu yapmak çok sağlıklı değil bence, ancak rüyalarda öyle semboller var ki özelikle her kişi için aynı anlamı taşıyor. Bunlar daha çok alınan mesajlardan ziyade mesajı aldığınız kanalı tanımlayan, gittiğiniz mekânı tanımlayan ve ayrıntıları ile aldığınız cevabı doğru yorumlatmanızı sağlayacak temel görünümler.  Önce kişiler….

Rüyada size bire bir olarak cevap verilebilir. Öneride bulunulabilir, yardım edilecek olduğu söylenebilir. Bu bire bir iletişim kurmuş olduğunuz ve size insan formunda görünen enerjiler sizlerin rehberleridir. Rehberler doğrudan doğuştan beri yanınızda olan enerjiler de olabilir, kaybettiğiniz anne baba ya da diğer koruyucu aile büyüklerinin enerjileri de olabilir. Kim oldukları bu noktada bizim konumuz değil, ancak onları ayırt etmenin yolları oldukça net. Rehberlerinizi gördüğünüz zaman, onların gözlerinin parlak bir mavi olduğunu fark edersiniz. Ağızları oynamaz ancak siz seslerini duyarsınız. Tırnak, saç, sakal gibi uzuvlarının uzun olduğunu fark edebilirsiniz. Birçok defalar yalın ayak olarak göründükleri gibi, genel olarak çok küçük ve ince bir terlik ile görünürler. Bu formda bir kişi gördüğünüzde size sonradan düşündüğünüzde saçma bile gelecek olsa söylediklerini unutmamaya özen göstermenizi öneriyorum. Doğrudan iletişim olarak adlandırdığımız bu görü şekli hayatınızda sıklıkla yaşayacağınız bir durum değildir.  Daha sık olmak üzere yitirdiğimiz sevdiklerimizi aynı formda görürüz. Örneğin, yitirdiğiniz babanızı, büyük mavi gözler ve uzun saçlar ile gördüğünüzde mutlaka bilin ki burada önemli bir cevap var ve bilmelisiniz ki O kişi babanız değil. Bunun yanında sadece yitirdiğiniz babanızı da görebilirsiniz ki nitekim benim oldukça sık yaşadığım bir durumdur. Bu yitirdiğiniz kişinin enerjisinin size bilgi taşıması ya da size yol göstermesi ile ilişkili olup, rehberlerin olduğu kadar net olmasa da sizin için önemli içerik taşır.

Mekanlara gelince, bir mekân var ki, eminim bir çoğunuz hayatınızda bir kere olsun tecrübe ettiniz ya da mutlaka edeceksiniz, oldukça keskin bir çizgi ile ayrılır. Bu mekân, tüm enerjilerin kendilerini ait hissettiği ve tamamen pozitif enerji ile dolu olan bir mekândır. Bir noktada dinlenme alanı gibi düşünelim. Bu mekân birçok kişi tarafından benzer niteliklerle tanımlanmıştır. Dünyada görülmemiş farklılıktaki renkler, çiçekler, temizlik hissi, geniş ferah… Elbette ki kişiden kişiye bu tanımlamaya ekler söz konusu olabilir. Benim gördüğümde her yerde kediler de vardı mesela. Bu sizin kendi benliğinizde taşıdığınız her pozitif enerjiyi yansıtışınız ile şekillenir. Ancak, mekânın tanımı farklılık gösterse de bir durum var ki işte orayı diğer tüm güzel mekanlardan ayırmanızı ve emin olmanızı sağlar. Bu mekâna rüyanızda ayakkabı ile giremezsiniz. Bu mekânı gördüğünüzde, ya kendinizi yalın ayaklı olarak görürsünüz ya da sizden ayakkabılarınızı çıkartmanız istenir. Bunu fark ettiğiniz anda bilin ki hayırlı bir kapıdan girmişsiniz ve orada duyduğunuz her şey ve gördüğünüz her şey size birer cevap niteliğindedir.

Dediğim gibi, bir giysi dolabı görmek size anlamsız gelebilir ancak bunun, zamanında yaşadığınız iyi kötü ne varsa içine hapsettiğiniz bir odacık olduğunu bilerek baktığınızda anlamlanmaya başlayacaktır. Bunun için de mutlaka iyi bir rüya yorumcusu ile iletişime geçmenizi öneriyorum. Genel yorumdan ziyade kişisel enerjinizi hissedebilen biri ile paylaştığınızda rüyalarınızın aslında ne kadar zengin olduğunu fark edeceksiniz. Hepinizin harika mesajlar alması dileğiyle…

Işık’la kalın…