Her hafta farklı bir grubun diyet yöntemlerini bahsedeceğimiz için ilk önce hangi zaman dilimlerinde diyete başlamamızın uygun ve olumlu sonuç vereceğinden bahsetmek gerekmektedir. Toplum olarak bizim için yemek içmek ve damak zevkimiz oldukça önemlidir ancak diyet yapmak hem sağlık olarak hem de görsel açıdan zinde olmak bize büyük moral kaynağı olmaktadır.  

Diyet yapmak düşünce olarak baktığımızda istemediğimiz kilolardan kurtulmak anlamına geldiğinden dolayı, Dolunay döneminde diyete başlamak ve en az 14 günlük süreçle bizim için doğru bir dönemdir fakat Ay’ın Su grubundaki döngülerinde iştahımız çok fazla artacağından dolayı, istediğimiz sonuca ulaşmamız zor olabilir ve bu yüzden Ay döngülerini takip etmeliyiz.

Dolunay zamanı başladığımız diyette hırslı ve kararlı şekilde diyete devam edebiliriz. Bunu yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur, diyete başladığımız zamanda Retro hareketi yaşamıyor olmamızdır. Özellikle Merkür Retro su döneminde başlamamaya dikkat etmeliyiz. Diyet ile ilgili verilen önerilere tabi ki uymak gerekir ancak doğum haritamızda doğduğumuzda 6. ve 1. evimizde hangi burcun olduğu ve gezegenlerin nasıl yerleştiği çok önemlidir. Haritada ki 6. Ve 1. Ev genel sağlık sorunlarımız, bedenimiz, egzersiz, form da kalmak gibi konuları yönetmektedir.

TOPRAK GRUBU BURÇLARIN DİYET YÖNTEMLERİ;

BOĞA

Sevgili Boğalar; Boğa burcu Venüs gezegeni tarafından yönetildiğinden dolayı yemeyi içmeyi aşırı seven ancak diyet konusunda pek istikrarlı olamayan bir burçtur. Her yerde ve her zaman yemek adına kendine vakit ayırabilen ve damak zevki olan Boğaların aşırı şekilde su tutmaya yatkın bir yapıları vardır ve bu yüzden yiyeceklerinde tuz oranına dikkat etmeleri gerekmektedir. Yeni ay döneminden sonraki süreçte yani Ay’ın büyüme döneminde diyete başlamaları pek bir sonuç sağlamayacaktır. Boğa burçları diyet yaparken özellikle köklü bitkilere yönelmeli, ananas, yeşil sebzeler (özellikle ıspanak ) yemeli ve bol soğanlı detoks hazırlamalıdır. Deniz ürünlerine yönelmeli, özellikle tahıllı yiyeceklerle diyet yapmaları fayda sağlayacaktır.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; Merkür gezegeni tarafından yönetilen Başakların metabolizmaları oldukça hızlı çalışmaktadır. Başak ve yükselen burcu da Başak olanların kilo problemleri çok fazla olmamaktadır. Başaklar titiz bir karaktere sahip oldukları için diyete başladıklarında sonuna kadar götürmeyi başarabilen bir burçtur. Bedenin merkezi onlar için sindirim sistemi, bağırsaklar ve pankreas tır bu yüzden diyet döneminde özellikle sindirim sistemlerini rahatsız etmeyecek bir kür hazırlamalıdır. Bu kürün içinde olmazsa olmazlardan olan ise bal kabağı ve kabağın çekirdekleridir. Günün belirli saatlerinde tüketmeye özen göstermelidirler. Bunun yanı sıra lifli yiyecekler, yeşil sebzeler, kırmızı meyveler tüketmelidir. Baharatlı yiyecekler, şerbetli tatlılar hem diyetimizi bozar hem de pankreas bölgemizi aşırı rahatsız edebilir.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; Satürn gezegeni tarafından yönetilen Oğlak burcu işine ve sorumluluklarına aşırı bağlı bir burçtur. Bu otorite karakteri beslenme saatlerinin düzensiz olmasına sebep olmaktadır. Gece yemek yeme alışkanlığı olan bir burçtur. Metabolizması orta seviyede çalıştığından dolayı kilo almaya müsaittir. Özellikle belden aşağısı bölgeler, diz kapakları, bacaklarla ilgili sorunlar yaşayabilirler bu yüzden kalsiyum ve protein içerikli besinler tüketmelidir. Özellikle keten tohumu, ceviz, yoğurt, süt gibi besinler diyet listemizde mutlaka olmalıdır. Hazır yiyecekler ve ağır besinler yaş ilerledikçe kalp sorunları yaşamaya meyilli olan Oğlak burçlarını olumsuz etkilemektedir. Ay döngüsü Oğlak, Kova, akrep burçlarında yaşanırken diyet sürecimizden daha sağlıklı sonuçlar alabiliriz.