Ay Yengeç burcunda olacaktır ve tutulma anında Merkür, Satürn, Güneş ve Plüton kavuşum yapacaktır. Bu dizilimden de anlaşıldığı üzere Ay, Güneş, Merkür, Satürn ve Plüton ile zıt açı yapacaktır ve bu durum astrolojik açıdan oldukça sert görünümlü bir dizilimi bizlere sunmaktadır.

Yengeç burcundaki Dolunay ve Ay Tutulması, Yengeç burçlarının duygusal açıdan etkileneceğini işaret ediyor. Özellikle 10-14 Temmuz arasında doğan Yengeç burçları Ay Tutulmasının ve döngüsünün etkisini yoğun olarak hissedebilirler ve yaşadıkları duygusal kırılmalardan etkilenip hayatlarında değişiklik yapmaya yönelebilirler. Köklü değişimlere yönelirken de hayata dair korkularımız bir kat daha artabilir. Bu tutulma ve Dolunay döngüsü genel olarak hepimizde, özellikle sevdiklerimize karşı daha hassas davranmamızı tetiklerken, onları kaybetme korkusunu bize aşılarken, Su grupları bu durumdan daha fazla etkilenebilirler. Ay tutulmasının en büyük özelliği de bizleri duygusallığa daha fazla yöneltmesidir.

Dolunay Ve Ay Tutulmasının Burçlar Üzerinde ki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; özellikle bireysel hayatımızda bizi nelerin korkuttuğu, önümüzde nelerin engel olduğu, neleri kaybetmekten çekindiğimizi gözler önüne seren bir süreç olacaktır. Sevdiklerimize karşı daha yakın olmak, onların sorunları ile ilgilenmek, korumacı bir tavır sergilemek gibi konular hafta boyunca bizleri meşgul edecektir. Bu konuları düşünürken ya da onlarla ilgilenirken rutin gündelik işlerimizde de ister istemez aksamalar meydana gelebilir. Ev ya da iş değişikliği uygun bir zaman değildir.

BOĞA

Sevgili Boğalar; Su grubunda gerçekleşen tutulma ve Dolunay sürecinde evimiz, sevdiklerimiz, işimiz, sahip olduğumuz her şey bizim için bir kat daha değerli olacaktır. İşimize dört elle sarılıp, yuvamızı da dış etkenlere karşı korumaya almak isteyebiliriz. Buna en büyük örnek te, etrafımızdaki kişiler olacaktır. Finansal olarak gereksiz bütün harcamaları kesip, daha tutumlu olma vaktimizdir. Ufak tefek kazalara karşı dikkatli olmalıyız.

İKİZLER

Sevgili İkizler; bu süreçte geçmişte iyi ya da kötü neler yaşadıysak, onların geri dönüşlerini almaya başlayacağız. Yeni yıla büyük ümitlerle girdik ve her şey yolunda gidiyor derken, birden karşımıza çıkan bu sert döngü ve Ay tutulması kısa süreli de olsa işlerimizin aksamasına neden olacaktır. Özellikle finansal konularımıza daha fazla özen göstermeli, yatırım yapmaktan uzak durmalıyız. Hava grubundan olan İkizler burcu bu dönemde yaşanacak herhangi bir soruna tahammül edebilecek bir ruh halinde olamayabilir.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; burcumuzda gerçekleşecek Ay tutulması ve Dolunay döngüsü bizi ruhsal anlamda derinden etkileyecektir. Geleceğe dair endişeler, korkular, hayatımızı ne kadar garanti altına alabildik ya da alamadık gibi konularla meşgul olabiliriz. İç dünyamızda, herkesten uzak kalarak bu korkularımıza cevap arayabiliriz. İkili ilişkilerimizde de bazı sorunlar ortaya çıkabilir fakat biz bu sorunlarla baş edebilecek potansiyelde olmadığımızı düşünüp, çözüm bulmak yerine, bu konuyu askıya alabiliriz.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; yaşanacak Dolunay döngüsü ve Ay tutulması bizi de diğer burçlarda olduğu gibi ruhsal anlamda biraz etkileyecektir. Var olan işimizle ilgili bazı sorunları beraberinde getirirken, bu sorunlara çözüm bulmak için de bize gereken gücü de verecektir. Biraz mücadele edebiliriz, iletişimlerimiz de sıkıntılar yaşanabilir fakat günün sonunda işler yoluna girecektir. Özellikle aile içinde ki duruşumuz, tavırlarımız oldukça önemlidir. Söylemlerimiz ağır olup, insanları kırabiliriz.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; Ay tutulması ve Dolunay döngüsü özellikle ikili ilişkilerimizde, aile içi iletişimlerimizde ve sevdiklerimize karşı takındığımız tavırlarda bizleri olumsuz yönde etkileyebilir. Söylemlerimiz yanlış anlaşılabilir, kendimizi doğru ifade etmekte zorlanabiliriz. İş ve kariyer alanımızda beklentilerimizin aksaması, bize verilen sözlerin tutulmaması stres yaşamamıza sebep olsa da bu durumun kısa süreli olduğunu unutmamalıyız ve sakin davranmalıyız.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; bu tutulma süresince hayatımızın her alanında büyük farkındalıklar yaşayabiliriz. Özellikle gizli kalmış konuların açığa çıkması, bazı konular hakkında insanları şimdiye kadar yanlış tanımış olmamız gibi bizi şaşırtan olaylarla karşılaşabiliriz. Konu ne olursa olsun duruşumuzu bozmadan, sakin ve sevecen davranıp bu krizi yönetebilmeliyiz. Kendimizle ilgili bazı değişiklikler yapmak isteyip, aniden kararlar alıp harekete geçebiliriz fakat hiç beklemediğimiz sonuçlar alabiliriz.

AKREP

Sevgili Akrepler; yaşanacak tutulma ve Dolunay sürecinde kendimizle gereğinden fazla meşgul olabiliriz. Kendimizi beğenmeyip, farklı değişimler yapmak isteyebiliriz. Eşimiz, çocuklarımız ve evimiz için daha fazla endişe duyabilir, gereksiz yere kendimizi üzebiliriz. Evimizde tadilat gerektirecek bazı sorunlar yaşanabilir. Özellikle su tesisatı ya da mutfakla ilgili tadilatlar aşırı harcamalar yapmamıza sebep olabilir. Finansal olarak mevcut durumu korumaya özen göstermeliyiz.

YAY

Sevgili Yaylar; aşk hayatımızda bizi çok şaşırtacak bazı gelişmeler yaşanabilir. Bu gelişme kimimize göre iyi, kimimize göre de kötü olarak adlandırılabilir. Yalnız olan Yaylar yeni birileri ile tanışabilirler ancak bize hitap eden ya da bizim enerjimize uygun bir ilişki olmayabilir. İstediğimiz gibi bir ilişki yaşamak için acele etmemeliyiz. Yeni iş yeri kurmak isteyenler de bu süreci atlattıktan sonra harekete geçmelidir. Parasal konularda dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; özellikle iş alanında büyük hedeflerimizi belirleyerek bu seneye giriş yaptık ancak yılın ilk günlerinde yaşanan bu döngü bizim cesaretimizi biraz kırabilir. Özellikle gıda ile ilgili işlerde mevsimler olarak yaşanacak aksaklıklar sonucunda beklentimiz düşebilir çünkü bu ay tutulması özellikle gıdalarla ilgili konularda bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Aşk hayatımızda uzun süredir geleceğe dair planlar yapıyorsak, harekete geçmek için bir süre daha beklememiz gerekecektir. Bu dönemde alınan kararlar çok sağlıklı olmayabilir.

KOVA

Sevgili Kovalar; özellikle sevdiklerimize karşı gösterdiğimiz anlayış, sevgi ve saygı bizi bu dönemde önemli ölçüde ayakta tutacak tek unsurdur. İçsel olarak kendimizi ne zaman huzursuz ve yalnız hissetsek, sevdiklerimizden yaşam gücümüzü alabileceğiz. İş ve kariyer alanımızda bizi zorlayacak bazı durumlar ortaya çıkabilir fakat bu sorunları mümkün olduğunca uzlaşarak çözümlemeye özen göstermeliyiz. Beklenmedik ayrılıklar, istifalar gündeme gelebilir.

BALIK

Sevgili Balıklar; kendi iç dünyamıza dönüş yaşayıp, bizi mutlu edecek faaliyetlere yönelebiliriz. Bu dönemde aşırı duygusal, alıngan ve hassas olacağımız için insanlarla iletişimlerimizi en aza indirip, daha çok işimize ve evimize yönelebiliriz. İş ve kariyer alanımızda değişiklik istiyorsak ya da yeni arayışı içindeysek bu durumu bir süre ertelemeliyiz. Yatırım yapmak için doğru bir zaman değildir. Diyete ya da spora başlamak istiyorsak beklediğimiz sonuca ulaşmamız mümkündür.

Yengeç burcunda gerçekleşen Dolunay ve Ay Tutulması ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.