Yeni aylar, yeni başlangıçlar için ideal zamanlardır. Bahar ayının ilk Yeni ay’ı olan; Koç Yeni ay’ı da yeni başlangıçlar konusunda bizlere destek olacak. Ancak bunun için, geçmişi gözden geçirmeli, gerekli dersleri almalı ve ardımızda bırakmalıyız. Yeni bir sayfa açmak isteyenler dikkat, gökyüzü sizden yana.

İş hayatınızda yeni iş başlangıçları gerçekleştirebilir, terfi alabilirsiniz. Geçmişte yapmış olduğunuz iş başvurularından geri dönüşler gelebilir. Emek verdiğiniz konularda geri dönüşler elde edebilirsiniz. İş ortamınızdaki rekabet ortamı belirgin hale gelebilir. Ortaklı işlere başlayabileceğiniz gibi yakınlarınız iş konusunda maddi desteğini de alabilirsiniz. Yurt dışındaki kurumlar ile anlaşmalara imza atabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren çalışmalarda ön plana çıkabilir, adınızdan söz ettirebilirsiniz.  Sanatsal alanda çalışma sürdüren kişiler gündemi sarsacak haberlere konu olabilirler. 

Duygusal hayatınızda sorun yaratan değil sorun çözen taraf olmayı kendinize amaç edinebilirsiniz. Birlikteliği olan kişiler partnerleri ile daha fazla zaman geçirmek için harekete geçebilirler. Eşinizin gelirinde gözle görülür bir artış meydana gelebilir ya da eşinizin iş durumu sizi olumlu bir şekilde etkileyebilir. Çocuklarınıza daha çok zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Ailenizi genişletmek için çocuk sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Birlikteliği olmayan kişiler flörtöz davranabilirler.

Sosyal hayatınızda her zaman olduğundan daha hareketli olabilir. Dışarıda daha fazla zaman geçirmeye başlayabilirsiniz. Kalabalık ortamlarda olmak, yeni insanlar tanımak size iyi hissettirebilir. Sosyal medyada daha fazla zaman geçirebilir ve çeşitli paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Online dolandırıcılar konusunda dikkatli olmanızda yarar var.

Sağlığınızla ilgili konularda hassas hissedebilirsiniz. Kontrol amaçlı olsa da doktora gitmeniz gerekebilir. Yüksek tansiyonu olan kişiler, kalp ve damar hastaları çeşitli şikâyetlerde bulunabilirler. Kas ve eklem ağrıları yaşanabilir. 

Koç burcunda Yeni ay’ın burçlara etkisi:

Koç: İş hayatınıza yönelik olumlu gelişmelerin yaşanacağı bu süreçte yeni başlangıçlar sizi bekliyor. Uzun zamandır aklınızda olan iş ile ilgili harekete geçebilirsiniz. Çevrenizde bulunan kişiler ve aileniz size her zamankinden daha çok destek olabilir. Sosyal hayatınız hareketlenebilir. Yeni bir ilişki başlangıcı için harekete geçebilir, aradığınız aşkı bulabilirsiniz. İnatçı davranışlar sergilemekten, dediğim dedik bir tutum takınmaktan uzak durmanızda yarar var.

Boğa: İç dünyanıza yoğunlaşmak, hayatınızın artı ve eksi yönlerini değerlendirmek isteyeceğiniz bir süreç. Kendinizde eksik olarak gördüğünüz noktaları tamamlamak isteyebilirsiniz. Çevrenizde bulunan kişileri sizin hakkınızda konuşurken yakalayabilir; dostunuzu, düşmanınızı ayırt edebilirsiniz. Çalıştığınız işte yaratıcılığınızı etkili bir biçimde kullanarak üstleriniz tarafından takdir görebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili dert ettiğiniz konular varsa olumlu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz.

İkizler: Çevrenizde bulunan insan sayısı artış gösterebilir. Dostlarınız ile bir araya gelmek ve birlikte zaman geçirmek için ideal zamanlar. Ortaklı işler için kolları sıvayabilir ya da işiniz konusunda çevrenizde bulunan kişilerden yardım alabilirsiniz. Yeni başlangıçlar için harekete geçme isteği duyabilirsiniz. Eğer yalnızsanız arkadaşlarınızın aracılığı ile yeni biri ile tanışabilir, ilişki başlangıcı yapabilirsiniz. Sosyal medya üzerinde daha fazla zaman geçirebilir, duygularınızı bu yolla paylaşabilirsiniz.

Yengeç: Kariyer planlarınızı tekrar gözden geçirebilir, yeni başlangıçları için kolları sıvayabilirsiniz. Geçmişte yaptığınız iş başvurularından cevap alarak yeni bir işe başlayabilirsiniz. Çalışma hayatınızda sürpriz gelişmelerle karşılaşabilir; eski, sıkıntılı günleri ardınızda bırakabilirsiniz. Planlamadan çıkabileceğiniz yolculuklar olabilir. Bu yolculuklar sırasında çok eğlenebilir, yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Size zarar verdiğini düşündüğünüz kişi ve durumlardan uzaklaşmayı tercih edebilirsiniz.

Aslan: Eğitim hayatınızla ilgili gelişmeler yaşayabilir, kurs ve seminerlere katılabilirsiniz. İş hayatınızla ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir. Ticari işlerle ilgileniyorsanız yurt dışı bağlantılı iş görüşmeleriniz olabilir. Hukuki konularda geçmişten gelen sıkıntılarla ilgilenmeniz gerekebilir. Adli durumlar ile ilgili çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal medya üzerinde her zamankinden daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Siber zorbalar ya da online dolandırıcılar konusunda dikkatli olmalısınız.

Başak: Finansal konularla ilgili gelişmeler yaşayabilir, gelirinizi arttırmak için harekete geçebilirsiniz. Yeni iş başlangıçları söz konusu olabilir. Maddi konuda beklemediğiniz bir yerden kazanç elde edebilir, rahat bir nefes alabilirsiniz. Bankacılık işlemleri ile ilgilenmeniz gerekebilir. Bu durum zamanınızı alabilir. Sağlık sorunu yaşıyorsanız şifa bulabileceğiniz kaynaklarla karşılaşabilirsiniz. Yalnız olduğunuzu düşünebilir çevrenizden yakınlık görmek isteyebilirsiniz.

Terazi: İkili ilişkilerinizde gerginlikler açığa çıkabilir. Yanlış anlaşılmalar yaşayabilir, karşınızda bulunan kişileri haksız yere suçlayabilirsiniz. Özel hayatınızdaki gerginlikleri ortadan kaldırmak için alttan alan taraf olmanız gerekebilir. İş hayatınızda sürpriz gelişmelerle karşılaşabilir, gelirinizi arttırabileceğiniz iş başlangıçları yapabilirsiniz. Çalışma alanınızda yoğun bir rekabet ortamı açığa çıkabilir. İş arkadaşlarınız konusunda dikkatli hareket etmeniz gerekebilir.

Akrep: Sağlığınızla ilgili konularda her zaman olduğundan daha hassas davranabilirsiniz. Belirli bir sağlık sorununuz varsa; doktor kontrollerine giderek tedavi sürecinizi dikkatli bir biçimde takip edebilirsiniz. Spora başlamak ve doğal besinler tüketmek isteyebilirsiniz. Sosyal hayatınız hareket kazanabilir ve insan ilişkileriniz kuvvetlenebilir. Çevrenizde bulunan kişilerle güçlü bağlar kurabilirsiniz. İş hayatınızda ilginizi çekecek, yeni projelere imza atabilirsiniz.

Yay: Duygusal hayatınızın renkleneceği bu süreçte partneriniz ile daha fazla zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Birlikte yolculuk planları yapabilir, romantik akşam yemekleri yiyebilirsiniz. Sevdiğiniz kişi ile geleceğe yönelik planlar yapmak size keyif verebilir. Eğer bir ilişkiniz yoksa gideceğiniz bir ortamda, yeni biri ile tanışarak, kısa süreli olacak bir ilişkiye başlayabilirsiniz.  İş hayatınızda sizi zorlayan koşulları geride bırakabileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren alanlarda başarı şansınız artış gösterebilir.

Oğlak: Hayatınızı gözden geçirebilir, geçmişte hata yaptığınız noktaları tespit etmek isteyebilirsiniz. Yeni kararlar alarak yeni başlangıçlar yapmak için harekete geçebilirsiniz. Maddi konularda dikkatli davranmanız gerekebilir. İş değişikliği yapabilir, yeni iş başvurularında bulunabilirsiniz. Ev alabilir ya da evinizi satışa çıkarabilirsiniz. Bulunduğunuz ortamlardan uzaklaşmak ve farklı ortamlarda zaman geçirmek size iyi gelebilir. Dostlarınızın ve sevdiklerinizin ilgisine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kova: Ailenizle ve yakın çevrenizle daha çok ilgilenmenizi gerektirecek durumlar açığa çıkabilir. Çocuklarınızın geleceği ile ilgili kararlar alabilir, onlara iyi imkânlar sunmak için çaba gösterebilirsiniz. Yeni proje başlangıçları ve iş imkânları ile karşılaşabilirsiniz. Sahip olduğunuz konumun hakkını verebilmek ve daha çok başarı elde etmek için çaba sarf edebilir, bu süreçte kendinizi ihmal edebilirsiniz. Sürpriz bir terfi yaşayabilir, hedeflediğiniz noktaya bir adım daha yaklaştığınızı hissedebilirsiniz.

Balık: Hızlı bir şekilde para kazanabileceğiniz bu dönemde elinize geçecek parayı yine hızlı bir şekilde bitirebilirsiniz. Harcamalarınız artış gösterebilir ve ekstra masraflar çıkabilir. Bütçenizi dengede tutmakta zorlanabilir, ailenizden destek alma ihtiyacı duyabilirsiniz. İş hayatınızda beklediğiniz terfi biraz gecikebilir. Emeklerinizin karşılığını yeterince almadığınızı düşünebilirsiniz. Sosyal hayatınızın da renkleneceği bu süreçte birçok insanla iletişim halinde olmanız gerekebilir. Sık sık yolculuk yapabilir, trafikte zaman geçirebilirsiniz.

Koç burcundaki Yeni ay ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.