Jüpiter’in yay burcundaki retrosu’nun bitişiyle doğum haritalarımızın yay, ikizler, başak, balık bölümleri hareketlenecektir çünkü retro hareket, yay burcunun enerjisini yavaşlatmıştı.

Yani yükseleni, güneşi, ay burcu yay-ikizler, başak-balık olan herkes, şimdi yeni bir sürece giriş yapacaklar.

Retro süresince Jüpiter bizleri gökyüzünden izledi, eylemlerimizi gözledi, şimdi ilahi adaletini tecelli etmek, bizden istediklerini yapanları ödüllendirmek üzere düz hareketine geçiyor.

Hak edenlerin üzerine şans yağdırmaya geliyor. Sanırım pek çoğumuzun hayatında nisan ayı sonrasından beri tıkanmış konular var. İşte o konular Jüpiter’in ilahi dokunuşuyla yavaş yavaş çözülecek. Çünkü; Jüpiter enerjisini azaltan retro hareketinden çıktı ve tüm gücü ile düz hareketine başlıyor. O zaman, bizde Jüpiter düz hareketi boyunca yayların, ikizler, başak ve balığın şansı bol olsun diyelim ve asıl meseleye gelelim. Jüpiter düzelirken, Uranüs geri hareketine başlıyor, hani şu retro hareket dedikleri.

Zaten tuhaf bir gezegen olduğu için Uranüs’ün düz hareketi geri, geri hareketi düz gibi çalışır. Kısaca sağı solu yoktur, ne yapacağı belli olmaz bir enerjidir!

Peki Uranüs retroda ne yapar?

Biraz kafaları karıştırır, akıllar az durur, karar verirken belirsizlikler olur.

Bu ağır abi 2020 ocak ortalarına kadar geri gidecek.

O zaman geri geri gider iken Uranüs bizden ne isteyecek ne bekleyecek?

Öncelikle Uranüs hangi burçta geri gidiyor ona bakalım. Uranüs 7 yıl boyunca boğa burcunda seyahat edecek, tabii ki bu durumda boğada geri gidecek.

Ama Uranüs ve boğa ayrı dünyaların enerjileridir, görünen o ki bu ikili zor anlaşacaklar.

Uranüs heyecanlıdır, hiperaktiftir, marjinaldir, asidir, kökten değişim ister başkalarından farklı olmamızı ister bizlere saçlarını şöyle bir yeşile, maviye boya der, uçuk kaçık giyin der, bak klasik olursan, yenilik yapmazsan gözümden düşersin der. Tabii 7 yıl boyunca bunları transit edeceği boğa burcuna diyecek.

Çünkü 7 yıl birlikte yaşayacaklar, aynı yastığa baş koyacaklar. Fakat Uranüs boğa transiti ve retro hareketleri sabit burçlar için biraz zorlayıcı olacaktır.

Çünkü boğa tembeldir, yerinden kalkmaz, rahatına düşkündür, armut piş ağzıma düş der. Değişmek istemez, saçını maviye, yeşile falan boyamaz asla.

Uranüs ise radikal, marjinaldir. Sabit ve tembel boğadan değişim isteyecek.

Boğa mala mülke, güvenliğe, paraya, kendisine ait olan şeylere çok bağlıdır, düşkündür.

Hiçbirinden ayrılmak istemez, alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmez.

Uranüs bırak şu mal düşkünlüğünü, ilişkilerini gözden geçir, şu adamı da bu kadar sık boğaz etme az serbest bırak, biraz sadeleş, özgün ol, kendin ol, yer değiştir, taşın, yeni hayatlar, yeni dünyalar keşfet diyecek. Kendinden yeni bir ben yarat, eğer gönüllü değişmez isen ben şimşeklerimi çakar seni sabahtan akşama farklılaştırırım diyecek.

Uranüs bu geri hareketinde, haritasında; Satürn’ü, güneşi, yükseleni, ay burcu 0- 6 derece arasında boğa olanların üzerinden, akrep olanların da karşısından geçecek. Ve 15 Mayıs 2018 de ilk boğaya girdiği günden beri bu arkadaşlar ne yapmışlar, verdiği mesajları almışlar, anlamışlar ve onun istediklerini yapmışlar mı, işaret ettiği konuları fark etmişler mi yoksa kaytarmışlar mı diye bir yoklama yapacak.

Uranüs gezegeni üst aklı temsil eder, bizi bilgeleştirmeye çalışacak, boğa konularında farkındalık verecek. Kendi değerimiz, para ve sevgi konularına dair yenilikler yapmamızı sağlayacak.

Bizleri bu konularda bir üst dereceye taşıyacak. Tabii haliyle, bunu yaparken de az biraz zorlayacak. Göklerde Jüpiter düz hareketine başlar, Uranüs geri hareketine geçerken, eş zamanlı olarak çok önemli tutulmalar olan yengeç-oğlak aksı tutulmaları kadersel etkiler vererek hayatlarımızı değiştirmeye devam ediyor olacak.

Kolektif olarak gökyüzünün çok karmik çalıştığı bir süreçten geçiyoruz.

Herkesler için hayırlısı ne ise o olsun...

İyilikler hoşluklarla kalınız.